Activitats

Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró Destacats

El passat 15 de març es presentava la XXI edició de les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró amb el tradicional tastet a les instal·lacions del’Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria de Mataró i el Maresme, amb la presència de molts restauradors de la ciutat i càrrecs polítics de la ciutat i de la comarca. 
Les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró tenen tres grans protagonistes: la sípia, la patata i els pèsols, una barreja que representa l’esperit de la comarca. El president del Gremi, Enric Bartrés, va recordar com naixien aquestes jornades fa 21 anys: “va ser un esforç per recuperar uns sectors que s’estaven perdent a Mataró i a la comarca, com l’agricultura i la pesca”. Uns ingredients que resumeixen en un plat l’esperit de la comarca; la sípia de la costa maresmenca, el pèsol garrafal de Llavaneres i la patata, un producte tradicional de l’horta mataronina.
 
Els encarregats d’elaborar el plat i servir-lo als assistents van ser els alumnes de l’Escola de Restauració i Cambreria, que fan un curs d’ajudant de cuina emmarcat dins del projecte “Treball als Barris” de l’Ajuntament de Mataró.
Aquest any un total de deu restaurants, nou de Mataró i un de Llavaneres, oferiran les seves versions d’aquest plat a les seves cartes fins al 30 d’abril. 
 
Les jornades, organitzades pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, compten amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme.
 
ANUNCI Pesols
 

Informació addicional

Altres activitats

Back to top