Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

XX Trobada de Corals de Cerdanya

Agenda de Cerdanya
Cartell 19 XX Trobada De Corals
Última Data: 
Diumenge, 29 Setembre 2019

Place: Santa Maria de Talló

El diumenge 29 de setembre Santa Maria de Talló acollirà la Trobada de Corals de Cerdanya. La gran festa musical celebra aquesta edició el seu vintè aniversari.

La festa del cant coral cerdà va començar amb la intenció d’oferir una activitat diferent el cap de setmana de les Jornades Europees del Patrimoni, que a Catalunya se celebraven el darrer cap de setmana de setembre. Aquestes jornades han canviat de data, fet que ens impedeix assistir-hi, ja que la Trobada de Corals s’ha consolidat el darrer cap de setmana de setembre com una cita imprescindible en el calendari comarcal.
 
Des d‘aquell any 2000 fins aquest 2019 hem anat caminant gràcies a la fidelitat de les corals de Cerdanya i a l’organització conjunta entre l’àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Cerdanya i la regidoria de Cultura de  l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya. El suport econòmic, essencial per a la supervivència de les trobades, ha vingut principalment de l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya, del Consell Comarcal de la Cerdanya i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. Però no volem oblidar al Museu Cerdà de Puigcerdà, que va col·laborar en l’organització de les 5 primeres trobades, així com el suport econòmic puntual de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA) i del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya (CPCPTC). 
 
Moltes són les corals que han cantat a l’altar de Talló. La primera Trobada es va inaugurar amb les corals Capella de Santa Maria, Coral Flor de Neu, Coral Cerdanya Canta, Ensemble Vocal de Cerdagne i les Camilleres de Sallagosa. Altres han vingut després per una o per moltes trobades: els Petits Cantaires, el Cor de Cambra Cerdanya Canta, la Coral del Capcir, Carol en Musique,  Eurídice, Cor Signum, Coral de l’Escola Municipal de Música “Issi Fabra” (EMMIF), a 4Veus, Coral de la Casa Pairal d’Andorra la Vella, el Cor ADIS, El Conjunt Vocal i Consonant, A4 Cors i la Coral de Bellver. Han estat 20 anys de germandat i de cantar els goigs (ara homes, ara dones) a la Mare de Déu de Talló al final de l’acte. 
 
Volem donar les gràcies als i les cantaires per les seves veus, així com als directors i directores corals que estan o han estat el capdavant de les formacions corals: Carme Baulenas (Capella, C. EMMIF); Carme Cerezuela (Ensemble Vocal); Agnès Collard (C. Capcir); Salvador de Montellà (Capella); Diana González (Capella, Eurídice); Rafel Llobet (C. Signum); Germain Malé (Camilleres); Daniel Martin (Carol en Musique, Capella); Xavier Martín (C. Casa Pairal Andorra); Agnès Mas (C. Capcir); Albert Piñeira (Flor de Neu); Marc Pons (C. EMMIF); M. Carme Ramon (Cerdanya Canta, Cor de Cambra, Petits Cantaires, A4 Cors); Pau Recha (C. Bellver); Òscar Sánchez (Carol en Musique); Tania Todorova (Flor de Neu) i Xavier Valiente (C. ADIS). També volem fer arribar el nostre agraïment als pianistes Diana González, Sonia Lanau, Nicolas Licciardi i Laia Martín. I, finalment,  al públic fidel que any rere any ens acompanya. 
 
A tothom moltes gràcies!
 
Us esperem el 29 de setembre a les 18 h a Santa Maria de Talló.

 

 

Totes les dates


  • Diumenge, 29 Setembre 2019

Powered by iCagenda

Back to top