Agenda

Dia Internacional de la Dona Treballadora

Agenda de Cerdanya
Dona
Última Data: Diumenge, 12 Març 2017

Place: Cerdanya i La Seu

El pròxim 8 de març arribarà una nova celebració del Dia Internacional de les Dones, una celebració que es fa necessària ja que, tot i els molts progressos assolits, les dones continuen tenint majors dificultats d’accés al mercat de treball que els homes, i continuen existint unes diferències rellevants, tant en les condicions de treball com en la retribució econòmica.
 
Així, malgrat els avenços aconseguits en la lluita per la igualtat, encara queda molt camí per recórrer i serà necessari per acabar amb qualsevol discriminació que les dones estiguin presents en tots i cadascun dels espais de decisió de la societat. Només amb aquesta presència seran definitivament reals i efectives les mesures d’igualtat que es vulguin aplicar. I mentrestant continuarem celebrant el Dia Internacional de la Dona com un acte festiu i reivindicatiu.
 
Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora el pròxim 8 de març celebrarem la vint-i-dosena edició d’aquesta alegra festa. Volem refermar el nostre compromís per afavorir els interessos de les dones en general i de la nostra comarca en particular.
 
Som dones, hem assolit els rols que la societat ens ha anat marcant al llarg del temps. Hem sigut i som mares, amigues, cuidadores, esposes, hostesses de la llar, conselleres, etc. Hem sigut i som el refugi acollidor i segur que tota família necessita. I encara ens queda temps per complir amb una jornada laboral.
 
A poc a poc, amb molta lluita i molts sacrificis, les dones hem aconseguit fer entendre a alguns homes que potser ja era hora d’anar assumint una part de tanta càrrega física i psíquica. Així, de tant en tant, s’esforcen per  “ajudar”, però el “fifty-fifty”, la paritat i la igualtat, encara no s’ha entès.
 
Si parlem de l’àmbit laboral, la qüestió de la igualtat i la paritat també segueix pendent.
 
L’escletxa salarial actual entre homes i dones, se situa a escala global en el 24% de diferència. El reconeixement del treball no remunerat que suposa tenir cura de la llar i dels seus membres no ha sigut redistribuït de manera equitativa entre ambdós sexes. La presa de decisions, l’emprenedoria i les polítiques econòmiques segueixen clarament decantades cap al sexe masculí. Per això, aquest any el lema escollit per l’ONU-DONES en el Dia Internacional de la Dona és: “Les dones en un món laboral en transformació: anem cap a un planeta 50-50 al 2030”. 
 
Cada una de nosaltres hem de seguir fent petits passos cap a la igualtat, ja que aquests ens faran avançar en conjunt i la recompensa dels nostres esforços serà recollida per les nostres filles.
 
Dones de Cerdanya, us emplacem a participar activament amb l’Associació. Doneu suport amb la vostra presència a les activitats que organitzem, col·laboreu amb nosaltres i feu-nos arribar les vostres propostes.
 
Nati Balada
Presidenta Associació Dones de Cerdanya
 
Associació Dones de Cerdanya
Dimecres 8 de març
20h Conferència “Dones, sexualitat i autoestima” a càrrec de Mercè Samsó, psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Cerdanya. Museu Cerdà.
21.30h Sopar de germanor de dones. Hotel Park Puigcerdà
Preu: 24,50€
Recollida tiquets: abans del 5 de març
Venda: Solsona Confeccions, Mapfre, Finques Anna, Oh! Moda dona, Museu Cerdà.
 
SIAD Seu d’Urgell
Dimecres 8 de març
12h Lectura del manifest i espectacle de dansa (Mostra d’alumnes de l’Escola Municipal de Dansa).
Plaça Soldevila, mur del civisme.
21h Sopar de les dones, a peu dret, amb música dels anys 60. Obert a totes les dones de la comarca. Sala la Creme.
Inscripció prèvia fent l’ingrés de 25€ a: BBVA  ES35 0182 2811 3702 0157 1503 (caldrà portar el resguard de l’ingrés)
Org: Associacions de dones de la Seu
Divendres,10 de març
19.30h Biblioteca Sant Agustí. Xerrada: Assetjament laboral femení, a càrrec d’Omar el Bachiri, psicòleg
Divendres 10 i dissabte 11 de març
22h Teatre: A Tota teta. Teatre la Salle.
Preu: 10€ (anticipada 8€)
Diumenge 12 de març
19h Teatre: A Tota teta.Teatre la Salle.
Preu: 10€ (anticipada 8€)
 

 

 

Totes les dates


  • Desde Dimecres, 08 Març 2017 a Diumenge, 12 Març 2017

Powered by iCagenda

Back to top