Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

Festa de l’Arròs 2020

Agenda del Berguedà
Arros
Última Data: 
Diumenge, 09 Febrer 2020

Place: Bagà

La Festa de l’Arròs de Bagà ja és una tradició arrelada que es celebra el segon diumenge de febrer. Enguany el 9 de febrer es la data assenyalada, per donar continuïtat a una de les festivitats més antigues del municipi, que es troba descrita a l’arxiu de Bagà des dels inicis de la fundació del poble, al segle XIII, quan els Cònsols (els antic regidors) recaptaven donatius per oferir un àpat a la gent més necessitada. 
 
En l’actualitat, la Festa de l’Arròs reuneix als vilatans i persones de fora del poble, per menjar una gran paella a la Plaça Porxada. Es reparteixen més de 2.500 racions del plat, que es cuina amb l’ajuda de diversos baganesos i inclou gairebé 250 quilos d’arròs i 20 pollastres, en una paella de 2,8 metres de diàmetre. 
 
Mentre es cuina el tradicional arròs els presents poden gaudir del típic Ball Cerdà, una dansa realitzada per l’esbart Cadí, i que antigament havia de començar aquella parella que es casava en un temps molt proper a la festa. En l’actualitat, l’esbart fa una primera “passada” i després la gent del poble s’afegeix a la dansa. 
 
A part, es podran trobar diferents productes típics a la fira d’alimentació artesanal, trobada de plaques de cava, balls tradicionals i tot un programa d’activitats entorn a aquesta celebració.
 
PROGRAMA: 
 
10 h Obertura de la Fira de Productes Artesanals (Alimentació) Plaça Raval – Plaça Catalunya 
10 a 14 h 6a Trobada de la Festa de l’arròs. Ass. Col·leccionistes de Plaques de Cava de Bagà. Lloc: Plaça del Raval o Casals de la Vila Informació tel. 646230067 – 938244515. 
10.45 h Missa Solemne. Església Parroquial de Sant Esteve 
11.15 h Cercavila amb els Gegants i els Grallers 
12 h Actuació de l’Esbart Cadí de Bagà. Plaça Porxada 
13.30 h Repartiment de l’arròs Plaça Porxada 

 

 

Totes les dates


  • Diumenge, 09 Febrer 2020

Powered by iCagenda

Back to top