Agenda

Festa Major de la Santa Creu

Agenda Maresme
FM CAbrils 2017 Creu
Última Data: Diumenge, 07 Maig 2017

Place: Cabrils

Cada festa major té uns actes que la identifiquen. A Cabrils si algú diu “Trobada de Puntaires”, “Concurs de Dibuix”, “Pregó de Festa Major amb el Grup de Teatre La Concòrdia” o “Arrossada de Festa Major”, ningú del municipi tindrà cap dubte, ja està aquí la Festa Major de la Santa Creu. Una setmana llarga, del 29 d’abril al 7 de maig, plena d’actes per grans i petits, on la diversió, la música i la cultura popular ompliran els dies de la festa d’hivern.Cabrils es vestirà de gala per celebrar la seva Festa Major d’Hivern, una festa que aquest any repeteix actes de sempre i tradicionals i actes nous de l’any passat, que van tenir gran acceptació,com el “dBar&Bar El Cercatapes”, una ruta gastronòmica per degustar tapes, o la fira de ‘foodtrucks’ i artesania.

PROGRAMACIÓ

Dissabte 29 d’abril 
19h Inauguració ABARARBAN Action Quantum Painting. Museu Municipal. Exposició de pintures del cabrilenc Josep Vias Granados.
 
Diumenge 30 d’abril 
11h Concert de Gospel. A l’Església. El Cor de Gospel de l’Escola de Música Municipal ens proposa un concert per gaudir d’aquest popular estil de música.
D’11.30 a 13h XIX Concurs de colles sardanistes. Horts de Santa Creu.
13h Acte d’entrega del premi Concòrdia. Als Horts de Santa Creu. Aquest premi distingeix a un cabrilenc o cabrilenca que hagi destacat en qualsevol aspecte de la vida cultural, associativa, esportiva o social del poble. 
 
Dilluns 1 de maig 
De 10 a 13h XXIV Trobada de puntaires de Cabrils. Al carrer Domènec Carles.
11h Mini Tennis al carrer 2017. Als Horts de Santa Creu.
 
Dimarts 2 de maig 
11h Descobrim Cabrils! Des de La Fàbrica. Passejada per a tothom per conèixer alguns racons, històries i personatges del nostre poble. Quines històries ens explicaran aquestes persones?
17.30h Entrega de premis 47è concurs de dibuix infantil. Plaça de l’Església.
18h Espectacle ’Campi qui pugi’. Plaça de l’Església. Un espectacle ple de sorpreses, cançons, i jocs i danses divertides amb la Cia. Ambaükatunàbia.
19.30h Cercavila de gegants amb els gegants de Cabrils. Des de la Plaça de l’Església. L’Esteve, l’Eulàlia, l’Oliver, la Maria i en Patufet, seran acompanyats pels geganters i grallers de Cabrils.
20h Pregó de Festa Major. Plaça de l’Església. En acabat, des del Campanar Repic de campanes que anuncien la vigília de Santa Creu, a càrrec dels campaners Jaume Tolrà i Ferrer i Xavier Fazio.
21h Òpera de cine! ‘Turandot’, de Giacomo Puccini. La Fàbrica. Un any més celebrem la Setmana Europea de l’Òpera amb la projecció d’una de les millors òperes que s’han escrit. El clàssic de Pucciniel veurem en una producció creada especialment per al sorprenent escenari a l’aire lliure de la badia de Sydney, perquè el director Chen Shi-Zheng aporti una perspectiva única d’aquesta història clàssica.
 
Dimecres 3 de maig 
10h Repic de campanes que anuncien la vigília de Santa Creu, a càrrec del campaner Jaume Tolrà. Des del Campanar.
11h En contes d’un cove. Plaça de l’Església. Històries i contes amb cistelles, baguls i cabassos que es transformen en pobles, trens i, fins i tot, en un pastís de nata, amb la Cia. de Parranda.
11h Inauguració de l’aparcament i descoberta d’una plaça. L’aparcament de Can Botella.
12h Ofici de festa major. A l’Església Parroquial. Presidirà l’Eucaristia de Festa Major el Sr. Arquebisbe de Barcelona,  Mons. Juan José OmellaOmella, acompanyat pel Rector Mn. Josep Rodríguez, el preveres convidats de poblacions i arxiprestats veïns i els membres de la Comunitat Parroquial Santa Creu de Cabrils. Participaran en els cants de l’Ofici la comunitat parroquial i l’acompanyament d’orgue anirà a càrrec de l’organista Mª Dolors Casanovas.
En acabar l’Ofici, benedicció del terme municipal a la Creueta.
Tot seguit. Inauguració de l’exposició de fotografies d’Albert Olivé Boix, ‘A l’entorn de la mirada’. Sales de la Parròquia.
Exposició del 3 al 21 de maig de 2017. Horaris d’obertura: de dimarts a dissabte de 18 fins a 20h i diumenge d’11 a 14h.
Tot seguit, Tradicional vermut de Santa Creu. Parc Anselm Clavé. 
Preu del tiquet: 1 euro. Amb la col·laboració de Xurreria Ma Carmen.
14h Homenatge a la gent gran. La Fàbrica. Dinar popular per a la gent gran del nostre poble.
Tot seguit, Ball de la gent gran amb el Duet Styllete. La Fàbrica.
17h Tarda d’atraccions de festa major.  Can Botella. Tota una tarda per gaudir de les atraccions gratuïtament!
21h Nit de teatre amb el Mètode Grönholm de Hordi Galceran. La Fàbrica. La Cia ElTernal Teatre de Vilassar de Dalt ens presenta aquesta obra on una important multinacional cerca executiu d’alt nivell, i quatre candidats han superat la preselecció i són a la fase final. Fins on estan disposats a arribar per aconseguir la feina? 
Entrada: 5 euros.
 
Divendres  5 de maig
De 17 a 19h Planetari gegant. La Fàbrica. Petits i grans quedareu bocabadats coneixent la immensitat de l’univers. Passis de 30 persones. A càrrec d’Univers Quark.
21h dBar&Bar El Cercatapes. No us perdeu la 2a edició de “dBar&Bar El Cercatapes”, una ruta gastronòmica pels bars i restaurants del centre del poble on els participants podran degustar una tapa exclusiva i una cervesa a cada parada del recorregut. El Cercatapes acabarà al Ball de Festa Major, on podreu continuar la festa! Preu: 14 €. Venda de tiquets als bars i restaurants participants.
22h La Creu. La Fàbrica. Una nit pensada per a totes les edats i gustos per tal que ballem sense parar tota la gent de Cabrils, amb efectes de llum, ballarins, confetti i efectes especials! Amb l’actuació de: DJ Tito Planas, Mike Morato i Dj. Surda.
 
Dissabte 6 de maig 
De 10 a 13.30h Jornada de portes obertes i festa al CEM Cabrils. Vine a celebrar la festa del CEM Cabrils. Hi haurà activitats per a tothom!
11h Music on Cycles. La Fàbrica. La Dinamo, la Funky Bike Band, ens farà moure amb els seus ballables dels 70’s, James Brown, Duft Punk… Espectacle itinerant.
14h Arrosada de festa major. Carrer Domènec Carles. Enguany canviem el menú! Arròs, beguda, gelat i cafè.
Preu del tiquet: 5€. Punts de Venda: www.cabrils.cat / Can Vias, Casa Barba, Can Sellés i La Fàbrica.
17.30h Berenar de festa major a l’aparcament de Can Bergay. Vine a gaudir de la tradicional xocolatada!
Tot seguit, ‘Els exploradors de l’aigura’, a càrrec de Pessic de Circ i Claret Clown. A l’aparcament de Can Xaret.  El cicle natural de l’aigua ha quedat aturat i l’equip d’exploradors té la missió d’esbrinar-ne el motiu. El professor Aiguamolls i el doctor Tollsdesplegaran tot el seu enginy i recursos per solucionar el conflicte.
19.30h Gran concert de festa major. La Fàbrica. ‘Cançó d’amor i de guerra’, del Mestre R. Martínez Valls. La Coral Santa Helena, celebrant el seu 25è aniversari, ens presenta aquest concert amb solistes i piano, sota la direcció de Jordi Boltes Arcusa. Hi haurà cava i coca per a tots els assistents. Entrada gratuïta.
21.30h Sopar popular a La Fàbrica. Enguany organitzem un sopar popular per enllaçar amb els actes de la nit, per no tornar a casa a cuinar i així fer més festa! Menú: Assortit de tapes fredes combinades. No inclou beguda. 
Preu: 6 €. Punts de Venda: www.cabrils.cat / Can Vias, Casa Barba, Can Sellés i La Fàbrica.
22h Correfoc de Santa Creu 2017, des de la Plaça de l’Església. Com cada any, els Peluts de Foc obriran les portes de l’infern perquè un munt de diables envaeixin els carrers i places de Cabrils.
23h Nit revival de festa major. La Fàbrica. La Glamour Band ens farà passar una gran nit ballant amb èxits dels 70, 80 i 90’s amb un espectacle per a joves, no tan joves, nostàlgics i curiosos.
 
Diumenge 7 de maig 
Durant tot el dia, Fira ‘food trucks’ i d’Artesania. Horts de Santa Creu. Durant tot el dia podreu gaudir del menjar elaborat per les furgoteques i pels productes de la fira d’artesania. 
11h Plantada dels gegants participants a la trobada, vinguts d’arreu de Catalunya. Davant de La Fàbrica.
11.45h Cercavila pels carrers i places del poble. Recorregut: Torrent Roig, Emília Carles, Mestre J. Jambert, Plaça de l’Església, Maria Teresa, Santa Creu, Baixada de la Ferreria, Domènec Carles, Torrent Roig, Emília Carles, Mestre J. Jambert i Plaça de l’Església.
Finalment, Ballada de gegants de totes les figures participants, lliurament de records i cloenda de la festa. Plaça de l’Església.
18h Exhibició de Dansa Urbana. Horts de Santa Creu. Els grups de joves de 9PAS ens faran una gran exhibició de balls urbans seguida d’una masterclass de Carla Forns, per acabar tots ballant. No us ho perdeu!
18h Festa del Crist Mujal. A l’Ermita del Crist Mujal (Camí del Mig). Benedicció dels termes municipals, actuació musical i xocolatada popular.
De 19 a 21h Cabrils des de l’aire.  Vols veure Cabrils a vista d’ocell? Enguany podràs fer-ho amb el vol captiu en globus (Escola Olivera i Camp de Futbol) i des de dalt del campanar de l’Església de Cabrils.
22h Final de Festa Major a la Plaça de l’Església. És moment que tots plegats acomiadem la Festa Major amb un espectacle de llums a la façana de l’Església de Cabrils i focs d’artifici.

 

 

Totes les dates


  • Desde Dissabte, 29 abril 2017 a Diumenge, 07 Maig 2017

Powered by iCagenda

Back to top