Agenda

Festa Major de Sant Roc

Agenda Maresme
SANT ROC 2017
Última Data: Dimecres, 16 Agost 2017

Place: Arenys de Mar

Entre el 14 i el 16 d’agost, Arenys de Mar viu la seva festa major petita, però la més viscuda i estimada pels seus vilatans. Tres dies de festa amb especial protagonisme dels actes nocturns per a totes les edats. Imprescindible no perdre’s la gran cercavila nocturna, una sortida de gegants que comença a la caiguda del sol i que és de les poques cercaviles nocturnes que trobem al país.
 
Però el que centra la festa i impressiona els visitants arribats de tot arreu és la representació de La Pesta, una escenificació de com Arenys es va veure assolida per la pesta al segle XVI. Amb música, dansa i teatre pels carrers de la vila, aquella nit es pot viure l’angoixa de la “malura” i la joia del “miracle”, que va fer que a Sant Roc se li dediqués el Vot de Vila.
 
Finalment se celebra la diada de Sant Roc, moment en què els macips i les macipes, vestits de blanc i amb faixa vermella, surten a beneir tothom: poble, gent, cases, vianants, cotxes, gossos, gats… Ho fan amb les almorratxes (recipient de vidre amb quatre brocs ornats amb branques d’alfàbrega) plenes d’aigua i colònia. Al so del flabiol i del tamborí i cridant arreu “Sant Roc gloriós”, recorden com el sant va deslliurar el poble de l’epidèmia de la pesta, a les darreries del segle XVI.
 
PROGRAMA
 
Dilluns 14 d’agost
18h Concurs de talents. Plaça de l’Església. Espai adreçat als joves del municipi que vulguin compartir les seves habilitats musicals. 
S’ha de fer inscripció prèvia a l’Espai Jove del Calisay. Data màxima d’inscripció: 29 de juliol.
22h La Nocturna. Viu la cercavila més esbojarrada! Mercat municipal.
23.45h Festa Jove Sant Roc 2017. Plaça de l’Església. Després de la Nocturna, ballem plegats per les festes de Sant Roc!
 
Dimarts 15 d’agost
10h Torneig de billar a tres bandes: Secció de Billar de l’Ateneu contra Club de Billar de Canet de Mar. Ateneu Arenyenc. Gratuït.
10.30h Simultània d’escacs. Marquesina del Bar Ateneu. El Mestre Joan Fluvià Poyatos contra tots els participants. Gratuït. Inscripcions obertes a l’Ateneu fins al mateix dia.
20.15h La Pesta arriba a Santa Maria d’Arenys. Plaça de l’Església. Recorregut teatralitzat pel nucli antic d’Arenys de Mar. Més informació: www.lapestaarenys.cat.
23h Escena final de La Pesta. Plaça de l’església.
De 23.30 a 2h Concert cloenda de La Pesta amb Black Birds i DJ. Plaça de l’Església. 
 
Dimecres 16 d’agost
8h Ofrena de macips, macipes i captadores a Sant Roc i cantada dels goigs. Església de Santa Maria.
9h Cercavila de macips, macipes i captadores pels carrers i places de la vila.
18h Cercavila de gegants. Recorregut: Passeig Sota Estudi, Rial Sa Clavella, Riera, Ajuntament, Riera i Plaça de l’Església.
19h Ofici en honor a Sant Roc i renovació del Vot de Vila. Església de Santa Maria.
20h Tradicional Dansa d’Arenys a càrrec de l’Esbart Maragall. Part nova coberta de la Riera.
20.30h Audició curta de sardanes a càrrec de la Cobla la Principal del Llobregat. Riera davant l’edifici Xifré.
21h Escalada gegant. Calisay. Els gegants pujaran per les escales de la Mina abans d’anar a dormir fins l’any que ve!
22h Arenys de Contes. 14è Festival de Contes per a adults. 60 anys de memòria. Plaça de l’Església.

 

 

Totes les dates


  • Desde Dilluns, 14 Agost 2017 a Dimecres, 16 Agost 2017

Powered by iCagenda

Back to top