Agenda

Festa Major de Santa Helena

Agenda Maresme
Cartell Cabrils FM
Última Data: Dimarts, 22 Agost 2017

Place: Cabrils

Per Santa Helena Cabrils, es treu el vestit de festa de l’armari i es disposa a viure intensament la seva Festa Major d’estiu. Passat ja l’equador del mes d’agost, la patrona del municipi treu la gent al carrer, el temps acompanya i és el moment de retrobar-se amb molts veïns que ja han tornat de les seves vacances. La festa es converteix en un moment de retrobament i en el lloc idoni per compartir, riure, ballar i gaudir.
 
Un any més, la Comissió de Festes ha aguditzat l’enginy per oferir la millor de les festes, una festa que, als elements tradicionals de sempre com les sardanes, els balls, el concert suau, la xeringada o el correfoc, se n’afegeixen de ben innovadors com la festa Holi, un dels grans èxits de l’any passat. Un any més, el moment de desembolicar La Troca donarà per començada la festa amb el pregó i la repicada de campanes. Tot això sense oblidar actes genuïns de Cabrils que ja s’han convertit en tradició com la Gambarrada, la Trobada de Plaques de cava o la Gelatada al carrer, a més del concurs de penyes, la Santa Penya, que dóna color i moviment a tota la festa.
 
PROGRAMA
 
Dijous 17 d’agost
19h Presentació de l’associació ArtCabrils i inauguració de l’exposició “Els colors de la gastronomia” amb obres realitzades pels membres de l’associació. Museu.
Exposició oberta del 17 al 25 d’agost de 2017, de 18.30 a 20h.
 
Divendres 18 d’agost
11h Repicada de campanes de la Festa Major a càrrec del campaner Jaume Tolrà Ferrer, des del Campanar.
11.30h Acorde a càrrec de la companyia Sebas. La Fàbrica.Una petita barraca amb diferents artefactes envolten la quotidianitat d’un pintoresc personatge dins un món de fantasia, imaginació i alegria. “Acorde” és un espectacle íntim, una proposta propera al teatre d’objectes, en què aquests cobren vida per mitjà del circ i de l’antic teatre de barraca.
12h Ofici de Festa Major.Església Parroquial. Participaran en els cants de l’Ofici: la gent del poble i l’acompanyament d’orgue a càrrec de l’organista Mª Dolors Casanovas i Morón. Missa presidida pel Rector Mn. Josep Rodríguez Fernández; predicador Mn. Vicenç Mira i Massaguer, Arxiprest de Mataró i concelebrada pels preveres de poblacions i arxiprestats veïns. Al final de l’Ofici veneració de la relíquia i cant dels goigs a llaor de la Santa Helena Cotitular de la Parròquia i del poble de Cabrils.
13h Vermut de Festa Major.Parc Anselm Clavé. Preu del tiquet: 1€.
Tot seguit, Gambarrada 2017 Torna el concurs de menjar gambes! Parc Anselm Clavé. Premis gastronòmics per als guanyadors. Inscripcions a partir de les 12h del migdia.
18h Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà. Plaça de l’Església.
18.30h La Troca, la Festa de l’inici de la Festa. Plaça de l’Església. Un any més, és moment de desembolicar la Troca per tal de començar la Festa Major. Cabrilencs i cabrilenques ens trobarem plegats per donar un bon inici a la festa.
El Pregó. Enguany, un altre cabrilenc o cabrilenca que durant anys hagi destacat per la seva col·laboració i dedicació al nostre poble, serà l’escollit/da. Qui serà el PREGONER 2017?
La Repicada.Com tots els inicis de les festes majors d’arreu, les campanes prenen el protagonisme per anunciar l’inici de la Festa Major, a càrrec del campaner Jaume Tolrà Ferrer.
La Ballada. La imatgeria festiva de Cabrils i els grups tradicionals treuen les seves millors gales per lluir aquest inici de la Festa Major.
La Baixada. La imatgeria festiva, les autoritats i tots els cabrilencs i cabrilenques que ens acompanyeu baixarem cap a la Mostra Gastronòmica per inaugurar-la.
20h Inauguració de la 30a Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans 2017.Recinte de la Mostra.
23.30h Ball de Festa Major. Escola l’Olivera.
 
Dissabte 19 d’agost
11h Aigua Splash! Horts de Santa Creu. Vine preparat/da per refrescar-te amb inflables aquàtics i un tobogan gegant.
18h Colors al carrer i gelatada de Festa Major. Carrer Domènec Carles. Vine al carrer Domènec Carles a dibuixar amb guixos de colors i refresca’t amb un gelat!
22.30h Correfoc de Festa Major a càrrec dels Peluts de Foc. Sortida al Mil·lenari de Catalunya.
23.30h Va Parir Tour 2017. Escola l’Olivera. Una nit de festa per gaudir de la música amb Carles Pérez, el Gran German, Dídac Tomàs i Andreu Presas a l’escenari.
En acabar, esmorzar amb sucs i croissants per a qui encara aguanti despert.
 
Diumenge 20 d’agost 
De 10 a 14h XI Trobada d’intercanvi de plaques de cava. Sala “La Concòrdia”.
11h Esmorzar de Festa Major.Parc Anselm Clavé.
11.30h La Bella Tour. La Fàbrica. Fa més de 30 anys van ser els reis de la pista. Els pallassos principals d’un dels millors circs del moment. Eren el número principal de l’espectacle. Ara ells són l’espectacle. Ara, 30 anys després, només queden aquests dos pallassos. Ells fan tots els papers, acròbates, mossos de pista, equilibristes, acomodadors… Dos vells amics que, una vegada més, faran el que millor saben fer: divertir i sorprendre el públic.
19h Concert suau amb la Jove Orquestra de Cambra del Masnou (JOCEM). Plaça del Mil·lenari. Enguany el Concert Suau serà doble, per a totes les edats! 
Se servirà el tradicional SUAU a tots els assistents. El SUAU és una beguda refrescant que anys enrere es prenia a l’estiu. Aquesta beguda, que combina el cafè, la gasosa i el sucre, crea una cremosa espuma molt agradable.
La simfonia de les joguines.Kristoff, un viola maldestre, arriba tard al concert i es troba que no hi ha ningú. Amb l’ajuda dels nens, hauran de cridar tota l’orquestra i invocar en Wolfy, el director màgic. Aquest serà el guia que els farà descobrir els sons que emeten els instruments musicals i els durà a conèixer una orquestra.
Concert de rock. El rock és un estil de música tant potent com commovedor. D’aquest estil han sorgit cançons magnífiques que ens han marcat a tots, tinguem l’edat que tinguem. En aquest concert, la JOCEM repassa els grans èxits de la història del rock, ja sigui presentant-los de manera única com també en forma de “mashup”. 
Totes les cançons han estat arranjades pel compositor Jordi Font, aconseguint un estil únic on una orquestra de cambra sona com un grup de rock sense cap necessitat de bateria ni guitarres elèctriques. 
23:30h Ball de Festa Major.Escola L’Olivera. Per gaudir dels èxits de sempre!
 
Dilluns 21 d’agost 
11h Festa Holi 2017. Horts de Santa Creu. Enguany els colors seran l’activitat prèvia a la xeringada. Celebrarem aquesta tradició hindú, en plena Festa Major! Es vendran bossetes de Gulal (Pols de colors) al preu d’1€.
12h Xeringada 2017. Horts de Santa Creu. Vine preparat/da per refrescar-te amb aigua i escuma!
18h Tarda d’inflables. Horts de Santa Creu i CEM Cabrils.
23.30h Ball de Festa Major.Escola L’Olivera. Per gaudir dels èxits de sempre!
 
Dimarts 22 d’agost
Durant tot el dia. Torneig de Bàsquet 3x3 de Festa Major.Horts de Santa Creu.
21.30h SANTA Penya 2017: el desenllaç. Parc Anselm Clavé.Entrega de premis del concurs de penyes de la Festa Major.

 

 

Totes les dates


  • Desde Dijous, 17 Agost 2017 a Dimarts, 22 Agost 2017

Powered by iCagenda

Back to top