Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

La Calàndria, un cinema actual d’història centenària Destacats

Més de 100 anys de vida donen per moltes històries, molts personatges, moltes anècdotes, molts balls, moltes pel·lícules... perquè La Calàndria és un cinema i molt més.

Aquest cinema, dotat de la més moderna tecnologia de projecció digital, va néixer, al 1906, com una Societat de Mutu Auxili que amb el temps compraria el terreny on està l'actual edifici, per construir el que es coneixia popularment com el Circ, per la seva estructura circular, on es feia cinema, ball i altres actuacions artístiques. L’estructura precària, el canvi dels temps i la disponibilitat econòmica va fer que l’emblemàtic Circ fos enderrocat per construir un nou edifici. El 20 de maig de 1951 s’inaugurava el nou local d’espectacles, que avui és la sala de cinema.
 
Interior
 
Per La Calàndria va ser molt important tot el que va representar la Mutualitat, però també ha estat important el cinema pel Masnou. Conduït per la família Vidal primer, després pel Sr. Giralt i ara per Lluís Gros, el cine La Calàndria ha suportat tots els canvis com la greu crisi que va representar l’aparició de les multisales. Però La Calàndria s’ha mantingut ferma i forta i té assegurada la seva continuïtat gràcies a la seva excel·lent programació, basada en les darreres estrenes però també en cinema alternatiu de qualitat tots els dijous.
 
Botiga
 
Dintre de la seva oferta La Calàndria ofereix, en determinades èpoques, matinals infantils així com aniversaris (que inclou el lloguer de la sala, crispetes i una beguda durant la projecció, un piscolabis final i unes xuxes repartides per l’amfitrió). La Calàndria també ofereix projeccions a les escoles en sessions matinals amb pel·lícules per al debat amb finalitat educatives així com espectacles de petit format.
 
La darrera innovació tecnològica que està duent a terme el local és l’adequació de tota la infraestructura tècnica per poder emetre en directe una programació d’estrenes en directe d’òperes i ballets.
 

Informació addicional

  • Logotip: Logotip
  • Nom: Cinema La Calàndria
  • Adreça: C/ Dr. Agell, 8
  • Text: Maite Viñals
  • Municipi: El Masnou
Back to top