Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

La uruguaya, de Pedro Mairal

Les Biblioteques del Maresme recomanen... el llibre "La uruguaya", de Pedro Mairal.
Lucas és un escriptor de Buenos Aires de 44 anys en plena crisi matrimonial, laboral, existencial i financera, que marxa uns dies a l’Uruguai amb l’objectiu de cobrar els diners d’una feina i així evitar pagar els corresponents impostos al seu país. 
A Montevideo coneix la Magalí (de fet, s’hi retroba), una dona més jove i molt atractiva que prefereix que li diguin pel cognom, Guerra. En Lucas corre com un ximple durant un dia i una nit rere d’ella, cap a un final que es preveu desastrós, per una ciutat descrita amb precisió.
 
Però la història de La uruguaya va molt més enllà. Amb el nombre just de pàgines, se’ns explica la descomposició del matrimoni de Lucas i també, la descomposició de tot un model de vida i de família.
 
La novel·la ens parla sobretot de la dolorosa impossibilitat d’aconseguir viure la vida que havíem planejat, de la culpa, de les derrotes i de com conservar, malgrat tot, la dignitat en aquest territori hostil.
 
La uruguaya acaba essent una peça literària molt completa tot i la seva brevetat, profundament trista i alhora plena d’ironia, que ens fa reflexionar sobre l’amor, la família i la parella en els nostres temps.
 
Matèria: Narrativa
Editorial: Libros del Asteroide
Any: 2017
 
La Uruguaya
 
 

Informació addicional

Back to top