Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

La venda de peix a la Llotja de Montgat, professió i tradició Destacats

A la una del migdia, de dilluns a divendres, els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar, van a vendre peix acabat de pescar a la Llotja del Peix de Montgat.

Aquesta llotja centenària acull a pescadors i compradors d'una manera professional i familiar alhora, oferint el millor producte amb garanties d'haver estat pescat aquell mateix matí mitjançant tècniques que no malmeten el medi ambient i tractant les persones d'una manera amable i directa.

Estem parlant d'una activitat comercial. Els pescadors són persones autònomes, petits empresaris que treballen en dures condicions per pescar peix de la costa dels nostres pobles i vendre'l a persones que valorem la seva tasca, la matèria de primera qualitat i la tradició de poder comprar d'una manera única en tot l'estat català.

Peix

Sovint no ens adonem del difícil que pot arribar a ser compaginar negoci i tradició. Aquest és un valor que no s'hauria d'obviar. És per això que, assertivament, el consistori del municipi de Montgat s'ha compromès de forma orgullosa i voluntària amb aquesta activitat, donant el seu suport i col·laborant de manera activa en la protecció d'aquesta pràctica històrica i tradicional, declarant la Subhasta com a Bé Cultural d'Interès Local i incloent en l'actual logotip del municipi les paraules que defineixen aquesta subhasta, el Rotllo de Montgat.

Anar a comprar el peix a la Llotja de Montgat no tan sols és una contribució directa a l'empresari pescador i a l'economia local, sinó que es participa en preservar el nostre medi natural i el patrimoni d'aquest país.

Informació addicional

  • Text: Núria Fdez. Llobet
  • Fotografía: Gonzalo Sanguinetti
  • Municipi: Montgat
Back to top