Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Albert Maurell, alcalde de Prullans Destacats

“La Festa Major de Prullans ha de ser la festa de tothom”.
Al vessant solell de la muntanya es troba el municipi de Prullans, anomenat el mirador de la Cerdanya per la seva gran panoràmica sobre la Serra del Cadí. Amb restes de l’antic recinte murallat, de l’antic castell dels barons de Prullans i amb la conservació de l’absis semicircular romànic a l’església de Sant Esteve, Prullans ofereix no només natura sinó cultura i patrimoni. Al llarg de l’any Prullans celebra diverses festes, com la de Sant Antoni o festa del ramaders, la Rostita per diumenge de Carnaval o la Festa Major del maig de la que el seu alcalde Albert Maurell ens fa cinc cèntims.
 
Tota Festa Major té una advocació a un Sant… En el cas de Prullans quin és? Quin origen té aquesta festa?
La  Festa Major, no té cap advocació a un Sant, antigament es celebrava el primer diumenge de maig i per motius climatològics es va canviar a l’últim diumenge de maig. Actualment es celebra a la sala Sant Esteve de Prullans, concretament des de l’any 2007, ja que anteriorment es celebrava a l’embalat de la Plaça Major.  El que si té una advocació a un Sant és la Festa Petita que es celebra el dia 26 de desembre, Sant Esteve.
 
Quin és l’acte més tradicional de la festa?
No hi ha un acte tradicional concret, els actes tradicionals de tota la vida i que no poden faltar a la festa major de Prullans són: el ball, el concert de l’orquestra Maravella i les sardanes.
 
I el més innovador?
Les activitats infantils i també els actes per als més joves.
 
Es replantegen cada any l’esperit de la festa o prefereixen mantenir-la dintre de les seves tradicions?
Es mantenen les tradicions de la festa, no obstant, sempre innovant i intentant adaptar-nos a l’actualitat.
 
Engresqui a veïns i forans a visitar i gaudir de la seva festa major...
La Festa Major de Prullans ha de ser la festa de tothom, petits i joves, adults i grans, i tothom s’hi ha de sentir representat, siguin veïns del poble o forans que ens vinguin a visitar. 
 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Municipi: Prullans
Back to top