Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Ferran Armengol, alcalde d’Argentona

Ferran Armengol i Tauran ha estat alcaldable de CiU en tres ocasions 2003, 2007 i 2011. Al 2003 no va aconseguir els vots suficients per formar govern i durant 4 anys va exercir de cap de l’oposició argentonina.

Al 2007 forma govern amb Tots per Argentona, assumint la primera tinença d'alcaldia, la regidoria d'esports i cultura. A mitja legislatura es fa càrrec també de la regidoria d'hisenda i recursos humans, a més de la de patrimoni cultural. Al 2011 aconsegueix 4 regidors i es fa amb l’alcaldia fent coalició amb el PSC, Argentcat i l'Entesa.
 
Ha estat fàcil una legislatura amb una composició com la del seu govern?
Ha estat molt fàcil perquè, tot i ser gent provinent de 4 ideologies diferents, tots els que conformem aquest govern hem primat, sempre, els interessos del poble per sobre dels del partit. Teníem clar que el que volíem era que el poble anés endavant perquè per nosaltres l’objectiu era el poble, els partits només són un instrument per fer feina.
 
Titllaria d’exitosa doncs la legislatura, a les seves acaballes?
Bé no sóc jo qui ho hauria de dir però personalment estic content de la feina feta. S’han aconseguit desencallar temes que portaven anys paralitzats com la propietat de Can Doro; la futura utilització de La Velcro; s’ha realitzat l’expropiació de la Casa de Puig i Cadafalch i ja es treballa en el projecte per fer un Centre d’Interpretació; s’ha tirat endavant una part del Pla de Barris a Sant Miquel del Cros, que va quedar abandonat la passada legislatura. S’ha fet molta feina pel poble i molta amb recursos propis.
 
Això vol dir que Argentona compta amb unes finances “sanes”?
Doncs les finances són un altre dels mèrits d’aquest govern. La passada legislatura trobem un ajuntament amb un 96% d’endeutament i sense diners de tresoreria i, amb mi com a regidor d’hisenda, acabem amb el 76% d’endeutament i amb romanents de tresoreria positius. Aquesta legislatura la tancarem amb un 48% d’endeutament, un romanent de tresoreria d’uns 2 milions d’euros; complint amb l’estabilitat pressupostària; pagant als proveïdors a 30 dies i amb tots els ràtios favorables.
 
 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Fotografía: Gonzalo Sanguinetti
  • Municipi: Argentona
Back to top