Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Llorenç Pubill, il·lustrador Destacats

“Dibuixo perquè m’agrada i m’ho passo bé fent-ho, i ja està, no cal buscar-hi més raons”.
Digues, quan et va donar per dibuixar?
No sé, només  recordo que quan anava a pàrvuls m’agradava molt dibuixar i hi tenia facilitat, es veu. I, als Salesians de Mataró el primer dia ens van fer dibuixar un retrat del Franco i em va quedar força bé. Ara no ho faria, que consti. Sempre tenia els llibres d’escola plens de guixades i garagots, i els meus pares s’emprenyaven molt, perquè no es podien aprofitar pels meus germans. En fi, que m’ho passava bé dibuixant, i això és el més important. 
 
Quines influències tens?
La Camila, ma mare, és pintora, escultora i el que faci falta, i quan jo era petit tenia molta amistat amb grans dibuixants de còmics, com el Carlos Giménez, l’Adolfo Usero i d’altres, que vivien a Premià, i això crec que és el que m’ha influenciat més. També, d’una manera o altra, com estava rodejat sempre de llibres d’art que la meva mare tenia per casa i jo me’ls mirava i llegia gairebé tots, doncs alguna influència deu haver tingut en el que faig, suposo. Però vaja, no m’ho he parat mai a pensar gaire. De fet, m’és igual, però si haig de dir alguna cosa és el còmic, si.
 
‘Dispersions’ és el títol d’aquesta exposició... Què pot trobar-se qui vingui a veure-la?
Doncs això, no té res a veure una cosa amb l’altra, o sí, jo què sé. Hi ha alguna cosa que té algun tipus de relació, encara que sigui perquè l’estil o el tema siguin el mateix, però en general hi ha una mica de tot, per això l’he titulat així.
 
Quina és la teva obra preferida de les que exposes?
Autoretrat, que és el cartell de l’exposició. No m’hi assemblo en res físicament, però crec que expressa com tots ens sentim a la vida: estem en una gàbia collats, entre una cosa i altra, però de tant en tant  un intenta fugir i enviar-ho tot a parir panteres i ser lliure de veritat. I en això estem.
 
Exposició
Sala Premiart
St. Antoni, 3. Premià de Mar
Del 20 al 29 de setembre de 2019
Horaris: de dilluns a divendres de 19  a 21 h, i els caps de setmana de 12 a 14 h.
 

Informació addicional

  • Text: Mon Villalonga
  • Municipi: Maresme
Back to top