Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Persianes amunt, avui... El Rostidor - Cuiners de la terra Destacats

"Persianes amunt" vol ser un homenatge a tots aquells petits emprenedors que, malgrat les dificultats, els obstacles i els entrebancs decideixen emprendre un nou negoci. Alguns per necessitat, altres per vocació, alguns per tallar amb una vida passada o per iniciar allò que sempre havien somiat... Sigui quin sigui el motiu, el més important és que tots ells han aconseguit engegar un nou negoci que, segur, enriquirà la vida del seu poble. I avui... El Rostidor - Cuiners de la terra de Vilassar de Dalt.
L’amor per la terra i la passió per la cuina van portar en Genís Viada Pons de Vall a col·laborar amb l’historiador Jordi Puig qui, a finals dels anys 80 del segle passat, recuperava antigues receptes de la cuina catalana. En Genís va començar a cuinar aquestes receptes per pobles i ciutats de Catalunya, sempre allà on el cridaven, fins que va decidir crear Els Cuiners de la Terra per dedicar-s’hi professionalment. En aquesta aventura en Genís s’associa al Francesc Brugat Botella i, des del 2012, l’empresa arriba a tot arreu del Maresme i, molts cops, més enllà de la comarca. Una mica per casualitat, al juliol de 2018, se’ls hi presenta l’ocasió de quedar-se amb El Rostidor.  
 
Per què aquest establiment i per què Vilassar de Dalt?
Els Cuiners de la Terra a l’hivern no tenen un funcionament tant exagerat com quan arriba el bon temps, a més necessitàvem un obrador i bones càmeres i El Rostidor ens ho oferia tot plegat. Vam decidir que era una bona aposta perquè, a més, ens trobàvem que fèiem moltes coses grans però que al petit client no el podíem abastir i ara arribem a tot el ventall de possibilitats. Des de grans esdeveniments, casaments, celebracions, festes populars... al petit client a casa seva.  
 
Menhjars
 
Què trobaran els clients que vinguin a El Rostidor?
Trobaran cuina tradicional catalana, des d’escalivada, a musclos, cargols, paelles i fideuàs... passant per pollastres i conills a l’ast... tenint en compte que els nostres pollastres estan adobats per nosaltres, amb herbes recollides per nosaltres, i fets a la llenya, recollida per nosaltres també. El concepte principal de la nostra cuina és el producte de proximitat i intentar donar aquell gust d’abans que s’havia perdut...i ho aconseguim.
 

Informació addicional

  • Text: Redacció Pànxing
  • Municipi: Vilassar de Dalt
Back to top