Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Pol Tarrés, campió de trial al capdavant de l’Escola Trial Orrius Destacats

“Als 17 anys ja vaig ser campió d’Espanya i setè del Mundial”.
Endinsat en el món del trial de bicis des dels 9 anys, en Pol Tarrès, als seus actuals 23 anys, és un veterà d’aquest món. En el Top Ten del rànquing mundial de bici de trial, Tarrès ara combina l’alta competició amb l’ensenyament de trial a criatures amb ganes d’entrar en aquest món des de l’Escola Trial d’Òrrius.
 
Com comença una criatura de 9 anys a fer trial?
Doncs una mica per casualitat, de fet jo feia waterpolo, i va ser un amic de l’escola que anava en bici i explicava... i vaig voler provar... i al poc temps deixava el waterpolo per fer només bici.
 
Però no deu ser fàcil, és un esport poc conegut, amb poques instal•lacions per entrenar... i tu, com qui no vol la cosa, et situes en el top mundial en relativament poc temps.
La meva gran sort va ser que amb 14 anys la Federació em va trucar per entrar en el seu centre adscrit de Ripoll (una mena de CAR de Sant Cugat però per bicis), allà vaig poder seguir els meus estudis i és on vaig aprendre més ja que teníem entrenaments diaris.
 
I la progressió va ser espectacular!!
(Entre rialles i veu baixa ho reconeix) Sí, sí, de fet als 17 anys ja vaig ser campió d’Espanya i setè del Mundial. Suposo que el fet d’entrenar de manera intensiva i començar a competir des de molt jove ho va fer fàcil.
 
Sempre has tingut aquest ritme de competició?
Quan vaig començar la universitat vaig baixar una mica el ritme però ja fa dos anys, vaig decidir tornar i aquest any he quedat desè del Mundial.
 
En Accio
 
I, a més de competir, ara et dediques a l’escola?
Vaig començar a donar-hi classes quan tenia uns 16 anys i ara en fa 4, quan qui la portava va dir que la deixava, la vam agafar el Sergi Llongueras i jo i aquí estem.
 
Què feu exactament a l’escola? T’és gratificant la tasca de “profe”?
Tenim nens des de nivell 0, els més petits tenen 5 anys, són nens que ja els hi agrada la bici i volen provar això del trial. Es una feina molt gratificant ja que passes de veure com perceben els obstacles i et parlen de por, a poc a poc descobrir que res és tan difícil i al cap de res ja estan fent coses sols que setmanes abans les veien impensables. Aquesta evolució és molt gratificant. A més funcionem com escola d’entrenament entre el Maresme i el Vallès. I cal afegir que fem dues competicions a l’any a la mateixa escola la Trial Classic i la Copa Maresme.
 
Heu tret gent de l’escola cap a competicions d’alt nivell?
I tant! El mateix Sergi Llongueras surt de l’escola. El Sergi va fer un boom espectacular, passant de junior molt bo a elit molt bo, de fet ara és el vuitè del món en el rànquing. La Laia Esquis també és sortida de l’escola d’Orrius i va quedar segona del mundial l’any passat i tenim dos esportistes també de l’Escola d’Orrius al centre de Ripoll.
 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals.
  • Municipi: Òrrius
Back to top