Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Indrets

El tresor de Caldes d’Estrac: l’aigua que brolla contínuament Destacats

Caldes d’Estrac té el privilegi de tenir una magnífica i singular aigua termal que brolla a 38,8 ºC amb les seves propietats originals, tant químiques (azotada i nitrogenada) com físiques (clorada sòdica, ferrosa, sòdica i potàssica).

Amb un ús immemorial, sembla que els romans ja coneixien les seves propietats i que, a partir de l’Edat Mitjana, ja es va fer famosa quan els templers van construir un petit hospital al costat de l’església per aprofitar les seves propietats.
Les aigües de Caldetes tenen la qualificació de mineromedicinals, i les seves propietats són principalment sedants i relaxants a la vegada que estimulants de les cèl·lules. També tenen propietats analgèsiques i recuperadores musculars. I també resulten apropiades per a afeccions reumàtiques, artrítiques i respiratòries en general, així com ginecològiques i dermatològiques. A més, beguda freda té un gran potencial contra els càlculs renals, és diürètica i ajuda a pal·liar les afeccions del fetge.
 
La gran singularitat de l’aigua de Caldetes, respecte a altres aigües termals, és que el fet de brollar de la deu a 38,8 ºC, de manera que no és necessari ni manipular-la, ni refredar-la, ni escalfar-la. Així es pot dir que sempre manté totes les seves propietats mineromedicinals.
 
El poder terapèutic de l’aigua de Caldetes facilita la neteja i purificació de cos i ànima, fent-se de seguida evident a qualsevol persona que ho provi.
 

Informació addicional

  • Text: Antoni Torrent. Balneari Caldes d’Estrac
  • Fotografía: Gonzalo Sanguinetti
  • Municipi: Caldes d'Estrac
Back to top