Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Indrets

Premià... el port des d’una altra perspectiva Destacats

I de sobte després d’anys de rumors, de projectes, de llegendes, d’històries, de plans urbanístics aprovats i anul·lats, d’històries mil on es barreja la política, l’economia, l’ecologia... el vell port de Premià de Mar, construït el 1972, afronta finalment la seva renovació, un projecte de remodelació  amb un pressupost de 22 milions d’euros que comportarà un canvi d’estètica i d’usos.  
El nou port espera veure acabades les obres, si més no, en gran part, pel primer trimestre del 2018. Aquest projecte comportarà una transformació que no es limitarà a la creació d’una àrea comercial, de restauració i d’oci sinó que també implicarà la construcció d’un nou passeig marítim amb 15.000 metres quadrats de zona verda que connectarà Premià amb altres municipis del Maresme. Aquest espai també acollirà una zona d’skate (dissenyada a través d’un procés de participació ciutadana), amb diverses àrees de jocs infantils i de petanca. També s’està construint un nou accés de vianants per sota de la via del tren per accedir a la zona portuària i un gran pàrquing subterrani per 1000 vehicles.
 
La creació d’aquesta nova àrea comercial de 18.000 metres quadrats serà la principal novetat del nou Port Premià. D’aquesta àrea, ja està adjudicada pràcticament una tercera part. L’objectiu és dinamitzar el comerç i l’oferta d’oci del municipi així com tota la zona del Baix Maresme. Alimentació, moda, comerç d’atenció a les persones com farmàcia, loteries, estètica o llibreries, completaran l’oferta amb restauració i oci. A més, també està prevista la instal·lació d’establiments dedicats a la pràctica d’esports nàutics, espais socioculturals, escoles i centres d’ensenyament de coneixements de l’entorn marí, nàutic i portuari, tallers de reparació i un varador de 12.000 metres quadrats.
 
Panoramica
 
Aquesta nova zona s’ha dissenyat sota criteris d’eficiència i estalvi energètic per produir el mínim impacte visual sobre la façana marítima. Així, els sis edificis modulars d’una sola planta que constitueixen l’espai comercial tindran una coberta vegetal de baix consum hídric que se sumarà a la gran zona verda de 15.000 metres quadrats.
 
Supermercat
 
Les obres avancen a bon ritme i en els darrers mesos ja s’han realitzat diverses intervencions en l’entorn que permetrà que el nou Port Premià estigui absolutament integrat en la població, com la millora de la urbanització, la potenciació dels accessos a peu, en cotxe o bicicleta -amb la construcció de nous accessos com el pas subterrani del carrer Santiago Rusiñol-, la millora de la circulació de vehicles -amb un nou accés directe des de la NII, principal via d’articulació de la comarca-.
 
Aparcament
 
Segurament, un altre dels canvis més notables de tota la transformació d’aquesta zona serà el trasllat del Club Nàutic a una nova ubicació, davant de la platja. La seva característica torrassa, coneguda per tots els premianencs, s’habilitarà perquè sigui un espai d’àmbit municipal. Pel que fa a la zona d’amarratges, el port de Premià compta amb espai per a 554 embarcacions esportives de fins a 30 metres d’eslora i un varador de 12.000 metres quadrats destinat a la reparació i manteniment d’embarcacions. El projecte de remodelació inclourà, en aquest espai, la construcció d’una benzinera per a vaixells, fins ara inexistent.
 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Municipi: Premià de Mar
Back to top