Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Museus

La Mina d'Aigua d'El Masnou Destacats

Les mines d'aigua són un dels elements més característics del Masnou, de fet encara avui hi ha domicilis del municipi que reben l'aigua, pel seu ús domèstic, de les mines i no de companyies distribuïdores a l'ús.

La reobertura de la Mina Museu ha significat obrir una nova etapa de la seva història i posar-la en relleu com un dels elements fonamentals del poble. La visita, que es pot realitzar a un tram de les mines Cresta i Malet, permet conèixer una mica el sistema de canalització d'aigua que recorre el subsòl del Masnou. 
 
Aquestes mines es van començar a construir al SXVIII per proveir d'aigua les cases benestants de la vila, i estaven formades per un naixement subterrani d'on arrenca un conjunt de galeries amb conduccions per canalitzar l'aigua i una bassa per recollir-la. L'aigua es distribueix a les diferents cases mitjançant repartidors, soterrats o en torres -dels quals es conserven exemples al municipi- en funció de les plomes que tenen en propietat. Finalment l'aigua arriba als dipòsits on s'acumula com a reserva, i als safareigs que reben l'aigua sobrant.
 
L'espai que podem visitar actualment, uns 27 metres, recorre una galeria soterrània que es va reforçar per facilitar-hi l'accés i garantir-hi la seguretat, i un refugi antiaeri i els plans de futur inclouen una ampliació del recorregut per poder fer una visita més llarga.
 
 

Informació addicional

  • Nom: Mines d'Aigua
  • Text: Maite Viñals
  • Fotografía: Gonzalo Sanguinetti
  • Municipi: El Masnou
Back to top