Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

60 anys del Retaule de Sant Ermengol

‘El Retaule de Sant Ermengol’ tornarà a omplir de música, llum i color el claustre de la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell entre el 5 i el 12 d’agost. La d’enguany és la seixantena edició d’aquesta obra sobre d’una de les figures polítiques més importants de la Catalunya del segle XI i és per això que arriba amb un seguit de canvis i una nova direcció artística.
Llegir més ...

Les festes del foc

El foc, un símbol carregat d’aspectes divins, present en centenars de celebracions rituals i cícliques, sempre la mateixa nit de l’any... el sol es pon i el foc esdevé el protagonista que el substitueix. Protagonista de festes amb una atmosfera màgica i simbòlica, barreja de creences paganes i religioses, costums, rituals ancestrals i mil·lenaris. 
Llegir més ...

Caminant per la història de la Vall d’Ora

Envoltada per les serres dels Bastets, Busa i Taravil es troba la Vall d’Ora, un veïnat del municipi de Navès amb llarga trajectòria de molins fariners. El riu Aiguadora i els camps de pi roig, roures i alzines fan que el paisatge es conservi pràcticament intacte, només alterat per algunes masies disperses i els propis molins, eixos centrals de l’economia de la zona segles enrere. Ens endinsem a la història de la Vall d’Ora amb una ruta pel museu i els dos molins fariners, que actualment es poden visitar per separat però que s’uniran els propers mesos, quan finalitzi l’arranjament del Camí Ral de Cardona a Gósol. 
Llegir més ...
Back to top