Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Apeu

Grans vistes del Cadi - Moixerò i la Cerdanya als miradors del Pla de l’Àliga Destacats

Si no disposeu de molt de temps per a recórrer el Parc Natural Cadí - Moixeró no us podeu perdre aquesta ruta. Com el seu nom indica estem parlant d’una ruta panoràmica que ens permet observar les imponents parets verticals de la Serra del Cadí però també una visió privilegiada de totes les muntanyes de prop de 3.000 metres d’altitud que coronen la gran Vall Cerdana travessada pel riu Segre.

Aquestes terres estan plenes de llegendes i totes les valls que veiem als nostres peus amaguen històries increïbles com, per exemple, la de Bima on es diu que hi ha enterrat el tresor que va portar la princesa Azteca de Moctezuma quan en casar-se amb el baró de Toloriu va anar a viure allí mateix.
 
La ruta és molt curta i fàcil de recórrer però us recomanem de prendre-us un temps en cadascun dels 4 miradors per tal que, després d’observar les muntanyes, tanqueu els ulls i veureu com tots aquests personatges llegendaris van apareixent a la vostra imaginació.
Aproximació: A la carretera N-260, a l’alçada de Martinet, trobarem una cruïlla direcció Montellà. Uns 500m després trobarem una desviació a la dreta per anar a buscar Estana per la LV-4055. Després d’uns 10km. podem estacionar al pàrquing de dintre d’Estana.
 
Sortint del pàrquing, entrem al poble, on just abans d’arribar a l’església girem a la dreta. Trobem un indicatiu al final del carreró i seguirem pel camí fent una ziga ziga, fins arribar a un punt on el camí s’adjunta amb una pista, que la seguirem cap a la dreta . Tot seguint la pista ens trobarem un pal indicador, seguim per la pista cap a la dreta. Es el moment de fer una pujada que ens portarà directament al Pla de l’Àliga, on trobarem un altre pal indicador. A continuació, deixem la pista i entrem al bosc seguint un camí que ens portarà al primer mirador, el que està al sud-est del prat, on ens delectaran les magnífiques vistes de la Serralada del Cadí i les seves canals.
 
Excursio
 
Desprès seguim el camí que voreja tot el pla cap a l’esquerra i arribarem al mirador nord-est on tindrem unes magnifiques vistes de la plana ceretana. Per a continuar, podem seguir pel camí que voreja tot el pla cap a l’esquerra; ens trobem un camí que baixa, però nosaltres seguirem recte pel camí que voreja tot el pla, trobem un petit pal amb una fletxa indicativa i, finalment, arribem al mirador nord-oest, on podem observar, davant nostre, els cims més alts de la Cerdanya catalana i, tot just a sota nostre, algunes petites masies com les del antic poble de Bima, i el poble, una mica més gran, d’El Quer Foradat. Si seguim donant la volta al prat cap a l’esquerra, arribarem al mirador sud - oest, on tornem a gaudir de les majestuoses parets del Cadí.
 
Per a retornar al camí per on hem vingut, hem de parar una mica d’atenció, aquest és un punt on pot haver confusió. S’ha de seguir el camí que entra al bosc, un cop el camí surt del bosc, fa un gir cap a la dreta i no hi ha més camins a seguir, únicament el que ens interessa. Finalment, arribarem a un altre camí on hi ha un pal amb senyalització i girarem a la dreta. Aquí és el punt on acabem la volta circular i arribem al cap de munt de la pujada que hem fet abans, però ara la fem de baixada i fins arribar al poble d’Estana de nou.
 
FITXA TÈCNICA:
 
Distància: 4,7Km
Desnivell: 250m
Temps: 1.30h minuts.
Marcatge: marques grogues
Ruta circular
 

Informació addicional

  • Text: Adrià Margarit. Guia de Mitja muntanya i barrancs
  • Municipi: Parc Natural Cadí-Moixeró
Back to top