Ambneu

Ruta amb esquís: Pic de la Tribuna (2.459 m)

Les muntanyes del Donassà, al nord de la Cerdanya, possiblement són les que presenten el caràcter d’alta muntanya pirinenca més marcat. Les seves valls, excavades en una geologia insòlita i variada, ofereixen un relleu realment atractiu per traçar bonics recorreguts per practicar l’esquí de muntanya, i els seus cims, sense ser inaccessibles, exigeixen un cert nivell de preparació.
Llegir més ...

Ruta amb esquís: Cap de la Creueta (2.066m)

Comencem a esquiar amb l’escola, desprès amb la colla, amb els amics, s’hi afegeixen les parelles i continuem esquiant en família, amb els fills i, en molts casos, acabem esquiant amb els néts. Segurament no existeix cap altre esport que ofereixi un atractiu tan encantador i poderós.  En el cas de l’esquí de muntanya potser ja no podem dir el mateix. La presència del factor risc, l’exigència física més elevada i el desconeixement de la muntanya, podrien ser motius dissuasoris per a molta gent. Davant d’aquesta reflexió, i amb l’empenta d’un especialista en publicacions de muntanya, ens ha semblat encertat proposar-vos alguns itineraris apropiats a totes les edats i nivells.
Llegir més ...

Ruta amb esquís: Pic d’Engorgs (2.831m)

La serra de l’Esquella tanca pel nord el cercle dels Engorgs a la capçalera de la vall de Meranges. A l’altre vessant la bonica vall de Campcardós guia pausadament les seves aigües fins el Querol a Porta. Pel sud-oest li fa vores la llarga vall de la Llosa. Lògicament els recorreguts d’aquestes fondalades haurien de ser els accessos més raonables per accedir a aquesta zona muntanyosa. Però avui traçarem l’itinerari des del nord per mantenir una cota d’altitud més elevada que ens permetrà gaudir de més, i millor neu i, alhora, d’uns indrets de marcat caràcter d’alta muntanya.
Llegir més ...

Ruta amb esquís: circuit per la Serra de Coma Ermada i la del Calm Colomer

La Carbassa, encarada amb l’altívola Tosa d’Alp, és una de les referències dels muntanyencs a l’hora de constatar la innivació del moment. Visible des de molts indrets de la plana cerdana, projecta el seu relleu arrodonit sobre la vall de Meranges i, per la seva proximitat, convida encara més a traçar itineraris adequats a tots els nivells d’esquiadors i, fins i tot, als excursionistes practicants de les raquetes de neu.
Llegir més ...
Back to top