Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Apeu

Camí de l'Últim Càtar: 5a etapa Castellbó - Sant Joan de l'Erm

Sortirem de Castellbò, pel pont romànic que hi ha al peu del poble, per entrar de ple a la natura, abandonant la civilització dels municipis que ens ha acompanyat fins aquest moment de la ruta, per enfilar nos cap a l’estació d’esquí de fons de Sant Joan de l’Erm.
Aquesta etapa és pràcticament tota de pujada i utilitzarem molts dels camins històrics que comunicaven Castellbò amb el Coll de Leix o Sant Joan de l’Erm, que és on ens acabarà adreçant aquesta etapa. De fet es tracta d’un tram curt però molt intens ja que, pràcticament, és tot de pujada, el nostre objectiu és el refugi de la Basseta, a la mateixa estació d’esquí. Som a les portes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i el paisatge ens guiarà a buscar les aigües de la Noguera Pallaresa entre grans boscos mítics. Un cop superat el Coll de Leix no ens faltarà més que el darrer esforç per arribar finalment al refugi de la Basseta.
 
Segons la llegenda a l’ermita de Sant Joan de l’Erm s’amaga el gran tresor dels càtars, el calze del Sant Greal, que el vescomte Arnau de Castellbò va aconseguir emportar-se del setge de Besiers, el 1209, per amagar-lo a aquesta ermita, “indret desert i cobert de neu durant més de mig any”.
 
Total quilòmetres Castellbó-Sant Joan de l'Erm: 15,16km. 
 

Establiments recomanats

 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Fotografía: Òscar Rodbag
  • Municipi: Castellbó
Back to top