Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Apeu

Rutes i sopars a la fresca Destacats

Fent Camí amb el Russi (Josep Maria Rossinyol). Aquest cop us acompanyarà ell, si voleu venir... Esteu tots convidats!

Com cada any en arribar l’estiu, tornen els ‘Sopars a la Fresca’ setmanals organitzats pel Club d’Esquí Berguedà (CEB), i m’hi tindreu fent de guia (com deia un amic meu, “la meva persona, física i intrínseca”). Cada any venen persones noves a aquests sopars, i durant l’estiu solen passar unes 250 persones diferents d’arreu de Catalunya.
 
Hi esteu tots convidats. No cal inscripció, només ganes de venir i ser a l’hora de sortida al lloc indicat. No cal ser soci del Club, però, si us en feu, us ho agrairem i tindreu molts avantatges. Cal portar entrepà, beure i llum frontal o lot per a la tornada, així com roba adequada i calçat còmode.
 
Com a mostra, us explico aquesta vegada una de les rutes que solem fer cada any. Són planeres, no gaire llargues i aptes per a tota la família, tot i que es recomana consultar prèviament el recorregut. Durant les diferents rutes es té oportunitat de veure i fotografiar tota mena de plantes i animalets. 
 
L’organització es reserva el dret de cancel·lar o modificar les dates de les sortides per causes meteorològiques o alienes a l’entitat. És per això que es recomana consultar la pàgina web del CEB setmanalment, així com les xarxes socials.
Horari: de dilluns a divendres de 7 a 9 del vespre. 
 
 
ITINERARI  I CRÒNICA
20 h 30’.- Plaça de l’església de Sant Martí d’Avià.- Pugem pel carrer del Padró fins a la plaça del mateix nom. Un cop aquí seguim pel carrer del Portal, carrer Abat Oliba i plaça Abat Oliba, creuem la plaça i baixem pel carrer Montserrat (aquest carrer surt ja als afores del poble), i quan arribem a l’última casa, que ens queda a mà esquerra, seguim recte per un antic camí (marques de color groc), deixant de banda la resta de camins. El nostre es torna cada cop més estret, de vegades ple d’herba, i acaba convertint-se en un corriol. Passem pel davant de casa Prat i Casancamp Nou, i arribarem a la carretera, que va des del Molí del Castell  a Graugés i Santa Maria d’Avià. En arribar a la carretera, davant nostre ens quedaran les cases de Casa en Camp Vell (Casancamp Vell).
20 h 43’.- Carretera.- Seguim pel costat d’aquesta cap a l’esquerra, direcció Molí del Castell. Aviat, però, deixem la carretera per seguir per una pista de terra que marxa cap a la dreta en direcció a la Casanova del Prat i Cal Comelles. 
Cruïlla.- Agafem la pista que marxa cap a la dreta. El camí de l’esquerra ens portaria a Cal Comelles.
20 h 55’.- Casanova del Prat. A la façana hi ha escrita la data 1922. La casa ens queda a mà esquerra. ALERTA. Aquí deixem la pista principal i agafem un camí que surt a mà dreta, pel costat de les construccions que hi ha a aquest costat. Aquestes ens queden a la nostra esquerra. El camí baixa fins a un torrent.
20 h 58’.- Torrent de cal Massec.- Creuem el torrent i seguim la pista, que ara comença a pujar. A mà dreta ens quedaran uns planells amb arbres molt macos.
21 h 08’.- Carretera.- És la que hem creuat fa una estona i que va des del Molí del Castell a Graugés i Santa Maria d’Avià. La creuem i seguim per un camí que puja. En arribar a dalt, ja veiem al fons l’església de Santa Maria d’Avià.
 
Esglesia Romanica De Santa Maria D Avia
 
21 h 13’.- Església de Santa Maria d’Avià - Sopem tots plegats. Xafarderia: “Aquí em vaig casar jo”. 
22 h 00’.- Emprem el camí de tornada.- Aquest cop, seguim la GR-1 (marques vermelles i blanques), que en uns 15 minuts ens retorna al punt de sortida.
22 h 15’.- Plaça de l’església de Sant Martí d’Avià.
 
FITXA TÈCNICA:
Punt de sortida i arribada: Plaça de l’església de Sant Martí d’Avià. 
Durada aprox.: Anar i tornar, sense comptar les parades = 1h  
Dificultat: Fàcil. 
Nota per a totes les caminades dels ‘Sopars a la Fresca’: La durada no és fixa, depèn de la marxa que portem i de si fem petar la xerrada més o menys temps mentre sopem. Generalment, sortim a 2/4 de 9 i solem ser a casa a les 11 de la nit.
 

Informació addicional

  • Nom: Club d'Esquí Berguedà
  • Teléfon: 93 821 16 74
  • Text: Josep Maria Rossinyol
  • Fotografía: Josep Maria Rossinyol
  • Municipi: Berga
Back to top