https://turismemaresme.cat/

Pànxing Cerdanya

21, novembre del 2024

Search
Close this search box.

21, novembre del 2024

Turisme Actiu – Maresme Cerdanya

Viure les platges del Maresme

Maresme Cerdanya
3adece6c1864c4fce72e5afe78a273ae.jpg

Viure al Maresme, al menys a gran part de la comarca, significa viure a tocar del Mar Mediterrani, gaudir-lo, conèixer-lo i estimar-lo.

Amb 16 municipis a peu de costa, repartits en els seus cinquanta-dos quilòmetres de litoral, el mar imprimeix un caràcter especial a la comarca i els seus habitants i les seves platges, moltes d’elles de gran qualitat, 8 amb bandera blava, ofereixen l’oportunitat de gaudir-les de moltes i diverses maneres, de dia i de nit, sota el sol enlluernador o sota la llum tènue de la lluna.

Quaranta-nou platges de sorra daurada de gra mig i gruixut, són aprofitades nit i dia, estiu i hivern pels maresmencs i els seus visitants. El caràcter urbà de la comarca, i la seva accessibilitat, fan de les platges del Maresme de les millors dotades a nivell de serveis així com comptar amb un grau molt elevat de sanitat, neteja i seguretat. Aquest darrer punt és el que, durant els darrers anys, ha permès distingir a algunes d’elles amb el distintiu de la Bandera Blava, una ecoetiqueta, atorgada anualment per la FEE  (Fundació d’Educació Ambiental), que garanteix el compliment d’uns mínims requisits mediambientals, l’existència d’uns serveis sanitaris adequats, l’equipament amb dutxes d’aigua dolça i serveis de salvament. És un distintiu que acredita la sostenibilitat i qualitat del litoral que considera la platja, i els ports, com un ecosistema marítimo-terrestre. Aquest 2015 les vuit platges maresmenques que compten amb el distintiu de Bandera Blava són Malgrat Centre (Malgrat de Mar), L’Astillero (Malgrat de Mar), Garbí (Calella), Sant Pol (Sant Pol de Mar), Canet (Canet de Mar), Tres Micos (Caldes d’Estrac), Ocata (El Masnou) i El Masnou.

Un altre distintiu que es concedeix a platges que compleixen els requisits exigits pel sistema de Gestió d’Ús Públic, que es refereixen tant als equipaments de neteja, com a la seguretat, al salvament i a la informació,  és la Q de qualitat Certificada amb la Q de Qualitat Turística, amb banderes “Q” de Qualitat Turística, destaquen la Platja del Callao i la Platja del Varador a Mataró.
 
 
Una platja única a Barcelona, Cabrera de Mar
En el camí per distingir-se en qualitat i serveis, aquest estiu 2015 una de les platges maresmenques sobresurt per sobre de tota la resta de platges de la comarca, un dels trams de la Platja dels Viñals serà la primera platja de la província de Barcelona adaptada específicament per a persones amb mobilitat reduïda. Un espai de 50 metres lineals inaugurat el 26 de juny. Aquest tram de platja disposa de serveis específics amb la intenció que els usuaris amb mobilitat reduïda puguin gaudir de l’estada i el bany. Entre les millores que s’han fet hi ha 15 places d’estacionament reservat a peu de platja i 60 metres de passeres que connecten l’aparcament amb els serveis, el mar i el club nàutic. També compta amb vestidors, dutxa i bany adaptats, zona d’ombra, servei de bany assistit amb cadira amfíbia i restaurant amb accés directe a les passeres.
 
A més de gaudir de l’estada i el bany, les persones amb mobilitat reduïda podran practicar alguns esports nàutics amb el suport de monitors especialitzats. 
 
Esport a la platja
La gran qualitat de les platges ha permès que cada cop la gent les aprofiti més. La proliferació d’estructures a la platja, i l’extensió i afició de la gent a l’esport, les han convertit en un escenari per practicar molts esports adients al terreny i a l‘estació. Si ja s’ha fet habitual uns passejos marítims plens de gent caminant o fent running, cada cop està més estesa la instal·lació de xarxes, porteries i altres elements, a tot el llarg de la costa del Maresme on els visitants de les platges poden practicar esports com el voleibol, l’handbol, el futbol- platja o el tennis. Evidentment sense oblidar els esports que, tradicionalment i necessàriament, han necessitat de les platges i el mar per practicar-se, com l’esquí nàutic o la moto nàutica.
 
 
Platges de nit, el gran plaer
I no podem oblidar la descoberta que, des de principis dels ’90, va representar la platja nocturna. L’explotació de restaurants i xiringuitos a peu de platja, o a la mateixa sorra, amb una gran i diversa oferta nocturna.
 
Locals que ofereixen, pràcticament des de sempre, una bona oferta gastronòmica i culinària, per dinar i sopar, però que molts han anat, poc a poc, incorporant la possibilitat d’allargar la nit gaudint, d’espectacles en directe, des de concerts fins a monòlegs o actuacions còmiques i de màgia, a fer-se veritables especialistes servint copes a la vora del mar.
 
I l’oferta ha estat acceptada massivament i amb molt de gust perquè… que millor que gaudir de sopar i copa a la llum de la lluna, tot gaudint de les platges del Maresme….
 
 
Bon Pànxing!
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp