https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, novembre del 2024

Search
Close this search box.

24, novembre del 2024

Entrevistes – Maresme

Andreu Bosch, alcalde de Teià

Maresme
7ac37e778f8519ff51f8cf9273161f75.jpg
“Cal comptar amb la complicitat dels tres municipis i el lideratge de Teià”.

No és el primer cop que Andreu Bosch és l’alcalde del seu poble. Entre 2003 i 2009 ja ho havia estat, moment en que va deixar la política per ocupar el càrrec de cap de l’àrea de llengua i universitats de l’Institut Ramon Llull, i ara ha decidit tornar. Ha decidit tornar a la política per viure en primera línia l’engrescador moment que viu el país i perquè vol fer de Teià un municipi envejat a la comarca.
 
Donada la importància del Parc Arqueològic Cella Vinària, es planteja com un tema prioritari?
Es un tema clau. La Cella Vinària hauria de ser un equipament de referència al Maresme tenint en compte la proximitat a Barcelona, les possibilitat del turisme de la comarca… Es va inaugurar al 2009 com a equipament de referència, és l’únic celler d’època romana museïtzat a tot Catalunya i formava part d’un projecte de dinamització del turisme cultural que, en el seu moment, va comptar també amb la inauguració del primer CAT finançat pel govern de Catalunya. Al 2009 s’inaugura i passa a ser gestionat per la mancomunitat de municipis de Teià, Alella i Masnou i per plec es dóna la gestió a una empresa cultural que l’ha gestionat fins el 30 de setembre de 2015, a començament d’any hi haurà una nova licitació i esperem que el 2016 es pugui iniciar amb una gestió adequada a la necessitats i puguem rendibilitzar-lo.
 
El nostre objectiu és lligar tota una sèrie de rutes, des del celler romà al celler modernista d’Alella, amb qüestions relacionades amb l’enoturisme de la mà del Consorci de la DO. Cal treballar amb la complicitat dels tres municipis de la mancomunitat, amb el lideratge de Teià però comptant amb totes les complicitats, la del Consorci DO, la de l’activitat econòmica de l’entorn de l’enoturisme de la comarca, la del Consorci de Turisme del Maresme, la de Turisme de Barcelona. Es un equipament al que li ha faltat empenta i lideratge i que hem de recuperar.
 
Què representa per Teià el Fons Batllori?
Un luxe. Un equipament de referència que ha funcionat molt bé des de la seva inauguració al 2003. Ara commemorem el centenari del naixement d’Antoni Batllori i Jofré (fins el març de 2016), vam començar amb l’exposició “100 + 1 dibuixos”, una selecció dels seus principals dibuixos originals, comissionada pel seu fill Toni Batllori, el ninotaire de La Vanguardia. El fons Batllori compta amb una exposició permanent a la Casa de Cultura de Teià, i el seu fons, coordinat pel seu fill, implica, a part del seu estudi amb tot el mobiliari original, una dinamització d’activitats que giren entorn del món de la il·lustració, de tant en tant ve alguna exposició d’il·lustradors i ninotaires contemporanis, exposicions monogràfiques entorn de la figura de Batllori, com aquesta del centenari, que acabarà amb una publicació al 2016.
 
Si teniu un element cohesionador de la cultura a Teià hi ha pocs dubtes que és la Casa Municipal de Cultura…
Sí… realment fa una feinada digna d’admirar. A més de ser el lloc físic on s’organitzen tota una sèrie de cursos de formació, de dinamització cultural, de dinamització social, d’idiomes… compta amb una comissió d’exposicions, coordinada pel regidor de cultura, que organitza tota mena  d’exposicions d’art multidisciplinari. En breu la Casa Municipal de Cultura gaudirà de nous espais perquè està a punt d’entrar en funcionament la Masia de Can Llaurador, futura seu de l’arxiu històric municipal, centre cívic per entitats, oficina de català i probablement alguns dels cursos que ara es fan a la Unió. Serà un equipament multifuncional i serà complementari a la Casa Municipal de Cultura.
 
Teià ofereix rutes concretes, com altres municipis del Maresme, per conèixer el seu patrimoni?
Bé… tenim unes rutes que cal dinamitzar i donar-los un nou color. Hi ha dues rutes: la natural i la històrica. La natural està inclosa dintre del Parc de la Serralada Litoral. La històrica cohesiona els referents històrics i patrimonials del nostre municipi, des del gòtic civil, les cases pairals, fins el modernisme…, de fet el regidor de cultura és responsable d’una nova regidoria, la de patrimoni cultural, que el que busca és precisament promocionar aquestes rutes per donar conèixer el nostre municipi.
 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp