https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, novembre del 2024

Search
Close this search box.

21, novembre del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Rocs d’en Magí, Sant Andreu de Llavaneres

Maresme
5729166a1bf5506f39af1c1e63e9d776.jpg
Avui us proposo una sortida lligada amb la història del nostre voltant: els rocs d’en Magí, un assentament prehistòric on van viure els primers pobladors del Maresme.

L’entorn natural dels rocs de Sant Magí es troba al Turó del Puigcau, a 428 metres sobre el nivell del mar a la serralada del Montalt, dins el terme municipal de Sant Andreu de Llavaneres.
 
Són unes roques granítiques, de dimensions considerables i recolzades unes sobre les altres, es van formar a l’era paleozoica (fa entre 290 i 550 milions d’anys) i van ser habitades a finals del Neolític (4000 aC). 
 
Aquestes roques formen un conjunt de petits abrics i coves on hi havia un grup de cabanes protegides per una paret de pedra seca. S’hi ha trobat un petit tros de sílex i algun fragment de ceràmica –ara, al Museu de Mataró-, que han permès datar l’assentament humà. 
 
Des de la plaça, agafem la Baixada de la Riera i quan s’acaba l’asfaltat, al final del c/ Bonaire, trobem una bifurcació i hem d’anar cap a L’ESQUERRA; passem per sota un pont i pugem per un camí ample que no deixarem fins que s’acabi (hi ha un senyal indicatiu). Girem A LA DRETA i agafem el camí que fa una baixadeta cap al barri de Can Missé.
 
Passem per la Paret de les Mitges Llunes –una obra arquitectònica prou curiosa i alegre a la vista– i seguim fins al final d’aquest camí força costerut que ens mena fins als Pins d’en Pera. En aquesta zona, a la primavera, hi floreix la ginesta.
 
 
Ara seguim pel camí ample amunt –als marges hi podem trobar l’herba de Sant Joan, usada per fer licors casolans com la ratafia-, cap a Can Montalt (direcció muntanya). Deixem enrere la plaça dels Tions sense desviar-nos i a la següent cruïlla, on hi ha un rètol indicador, girem A LA DRETA, CAP A LLAVANERES, pujant el pendent fins a una plaça de sorra, que creuarem per entrar a la urbanització Supermaresme. Girem cap a L’ESQUERRA (fent baixada) i a la primera cruïlla, girem A LA DRETA i baixem fins a: ELS ROCS D’EN MAGÍ.
 
Allà podem donar la volta al massís de roques, que l’Ajuntament de Llavaneres ha tancat amb una barana i enjardinat, i imaginar-nos les cabanes de troncs cobertes de canyes on van viure els nostres avantpassats.
 
Per tornar, desfem els dos carrers que hem passat de la urbanització i tornem a travessar la plaça de sorra. Baixem pel camí per on hem vingut fins a un indicador, al cap d’uns 50 metres, en una petita placeta i A MÀ DRETA, flanquejat per un pi pinyoner gran amb un senyal mig esborrat de color carabassa, surt un camí que travessa el bosc. 
 
 
Quan el camí es bifurqui, hem de seguir per L’ESQUERRA per arribar a la Pedra de la Cadira, un bon lloc per seure a esmorzar. Continuem fins que, entre els arbres, veiem les ruïnes de Can Bosc.
A la cruïlla de Can Bosc, agafarem el camí que gira a L’ESQUERRA i al cap de poc arribarem al rial pel qual hem pujat (albirarem els pins d’en Pere). Baixem pel rial de Can Montalt (l’ample) per arribar a la cruïlla de camins (indicadors amb rètols de color verd) del pla dels Pins d’en Pere.
 
Deixem aquest rial i SEGUIM RECTE cap al mar per girar A L’ESQUERRA al cap d’uns 50 metres i baixar per un camí ample força empinat i relliscós que ens menarà a l’hotel rural de Can Mora de Dalt, a Sant Vicenç. Hi ha una paret de sauló amb arrels vistes on les diferents capes de sauló fan uns dibuixos. Som a tocar del CAP.
 
Travessem la carretera i baixant pel carrer Major, arribem a la Plaça del Poble, on podem seure en una tauleta i refer-nos prenent un vermutet que ens l’hem ben guanyat.

 
Fitxa tècnica:
Itinerari: Circular
Sortida: Plaça del Poble de Sant Vicenç de Montalt
Durada: 1 h i 45 min 
Dificultat: Fàcil, per a tota la família
Track Wikiloc: rocs d’en Magí des de Sant Vicenç de Montalt.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp