Pànxing Cerdanya

27, novembre del 2024

Search
Close this search box.

27, novembre del 2024

Gastronomia – Cerdanya

El malbaratament alimentari. En som realment conscients?

Cerdanya
f74bf165c2dcb6ef0893c6a138fe3eab.jpg
Segons l’Agència de Residus de Catalunya, cada català llença 35 kg d’aliments segurs i nutritius cada any. Segons la FAO, l’agència de la ONU especialitzada en l’alimentació i l’agricultura, el malbaratament alimentari es defineix com aquells aliments segurs i nutritius inicialment destinats al consum humà que són rebutjats o utilitzats de manera alternativa (no alimentària) en les diferents fases de la cadena alimentària.

No tots els agents implicats són conscients d’aquest problema i de les seves causes. I al mateix temps, tots en som responsables, des dels productors fins als consumidors finals, passant per elaboradors, distribuïdors i restauradors.
 
El malbaratament alimentari és perjudicial per al planeta: influeix en l’esgotament dels recursos naturals, és insostenible en termes d’economia i és moralment inacceptable, ja que al món hi ha moltes persones desnodrides.
Gràcies a iniciatives com el projecte Remenja’mmm, impulsat per Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i el Grup GSR, es pot contribuir a millorar la situació del malbaratament alimentari, en aquest cas, en el sector de la restauració. Les mides de les racions, la mala planificació i l’hàbit en la nostra societat de no endur-nos el menjar sobrant del plat són algunes de les accions sobre les quals es poden treballar per reduir el malbaratament alimentari. Es tracta d’aprofitar al màxim la capacitat nutritiva que ofereixen els aliments i evitar considerar-los com un residu.
 
 
Al Cerdanya EcoResort, empresa posicionada com a ecològica i molt conscienciada amb el medi ambient, tenen una política de malbaratament alimentari molt consolidada. Per aquest motiu, eduquen els clients i, per exemple, els ofereixen petites recompenses si col·laboren a no deixar menjar als plats o apliquen polítiques de reutilitzar o donar un altre ús a les begudes i als aliments que no s’han consumit.
 
Però no només amb els clients, internament, el Cerdanya EcoResort també treballa per no malbaratar els aliments o les restes d’aquests. Per exemple, totes les pells de fruita, restes de verdures, closques d’ous i el marro del cafè l’utilitzen per a fer el compost dels seus propis horts. Tornen a la terra el que ella els ha donat. I aquestes són només algunes de les iniciatives que duen a terme.
 
Totes aquestes mesures, més la implicació i consciència sobre el tema del malbaratament alimentari, han tingut una recompensa, i el Cerdanya EcoResort ha guanyat el primer premi del projecte Remenja’mmmm. I és que al Cerdanya EcoResort creuen que val la pena lluitar per fer d’aquest món un lloc millor per viure, cuidant la natura i tot allò que l’envolta, educant i donant exemple als clients, renovant tot el que s’ha anat destruint d’aquest planeta i tornant-li tot allò que ens dóna.
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp