https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

23, novembre del 2024

Search
Close this search box.

23, novembre del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Roca foradada de Can Nadal

Maresme
bcfc3676f0df18cfebf6b176c1763784.jpg
Avui anirem a una roca foradada i voltarem pel turó de Céllecs.

Llocs a destacar:
Font de Sant Bartomeu: és una font que raja tot l’any i forma un petit torrent que desemboca al riu Mogent. Lloc ideal per a fer una passejadeta i seure sota els grans plataners que li donen ombra.
Ermita de Sant Bartomeu: petita peça romànica del segle XII, té campanar d’espadanya i una sola nau. El que fa més singular aquest lloc és la Montserrat, una senyora que, amb els seus vuitanta anys ben portats, viu en una caseta adossada a l’ermita i és qui es cuida del manteniment. Si hi aneu, amb la seva simpatia us explicarà de les trifulgues que ha patit per tenir aigua, llum i telèfon en un entorn tan proper a l’orbe de Barcelona.

Torre de Guaita de Céllecs: és una de les quatre torres de guaita que hi ha a la Serralada Litoral i que, en conjunt, cobreixen el 60% del parc amb observació visual directa.
Mirador de Céllecs: és un aflorament rocós situat al peu del turó de Céllecs, al vessant est. Des dels quasi 500 metres ens permet admirar una àmplia panoràmica dels dos Vallès i altres comarques.
Turó de Céllecs: també anomenat Turó Gros. El cim, amb 534 metres, alberga les restes d’un poblat ibèric. Aquestes estan molt malmeses i tret d’un munt de pedres escampades, només es pot apreciar un petit tros de mur d’un metre de llarg i uns vint centímetres d’alçada.
Roques de Céllecs: conjunt de dues roques prou curiós per visitar-lo. Des del cim es veu una esplèndida vista.
Roca Foradada de Can Nadal: ubicada al terme de Vilanova del Vallès. Coneguda també com a Cova de l’Ermità, és la més gran de totes les roques foradades del Parc. Està excavada en un magnífic caos de roques granítiques. Per les troballes (quatre puntes de fletxa amb aletes, sílex, etc.) es creu que va ser habitada a partir del 2200 – 1800 aC. A l’entrada de la part superior, té dos forats que podien ser pel tancament de l’entrada.
 
 
Itinerari:
La ruta comença  passat Òrrius, per la carretera BV 5106 que va d’Òrrius a la Roca. En arribar al Coll de Sant Bartomeu, deixem el cotxe. Un rètol ens indica que per un corriol a la dreta baixem a la Font de Sant Bartomeu que es troba a 300 m.
Tornem enrere, per on hem vingut, i en la cruïlla on hem començat l’itinerari, girem a la dreta, pel rial més ample. Al cap de 200 m trobem l’ermita de Sant Bartomeu a la dreta.
 
 
Passada l’ermita, agafem el segon camí a mà dreta, uns 20 m després de l’ermita. Al començament del camí hi ha una pedra rodona que sembla una pilota d’uns dos metres de diàmetre. Més endavant, passarem una cadena.
Seguirem per aquest camí uns 500 m, fins que trobem la primera fita del PR C-36, i prenem el camí que puja cap a l’esquerra. A la tercera fita del PR C-36, ens indica que entrem dintre el bosc per un petit corriol a mà dreta.
 
Sortim al camí principal i el seguim cap a la dreta, en direcció sud, fins a arribar a una roca, a la dreta, que ocupa una part del camí i està marcada amb els senyals de PR  (blanc i groc). Hem arribat al Mirador de Céllecs. Val la pena entrar-hi i gaudir de la vista dels dos Vallès. El turó que ens queda a l’esquerra del camí és el Turó de Céllecs. Seguim i, en un petit revolt a l’esquerra marcat a terra amb una fita de pedres, surt un corriol que ens portarà al cim del turó on hi ha un poblat ibèric molt malmès tal com hem dit abans. Tornem al camí principal fent marxa enrere pel mateix corriol.
 
Continuem fins a trobar una cruïlla de 4 camins i seguim recte uns 50 m, fins que el camí planeja. En aquest punt, surt un corriol a l’esquerra que ens porta a les Roques de Céllecs. El camí té uns 100 m i a dalt, a l’esquerra, hi ha un grup de roques inclinades que són les Roques de Céllecs.
 
 
Tornem sobre les nostres passes al camí principal i fem marxa enrere fins a la cruïlla de 4 camins que hem deixat enrere fa uns 50 m. Hem d’agafar el camí ample de l’esquerra que baixa en un fort pendent. A la meitat de la baixada, en un revolt a la dreta, surt un caminet molt brut i emboscat que ens portarà a la Font del Porc. Un cop vista, tornem al camí principal i continuem baixant. 
 
Arribats al final de la baixada, surt un camí a la dreta que ignorem i continuem recte. A la propera cruïlla seguim recte el camí; estem al veïnat de Can Jep de la Mel. Seguim per aquest carrer/rial molt ample on, al cap d’uns 500 m, surt un carrer que puja a la dreta i al final es veu un barri tancat. Agafem aquest carrer que puja a la dreta.
 
En arribar al barri, surt un camí a l’esquerra tot passant una cadena. Només passar-la, veurem a la dreta unes torres elèctriques. Pujarem fins a la tercera torre i, pocs metres abans, girarem cap a l’esquerra i ens endinsarem al bosc uns 50 m en direcció sud, on veurem un magnífic caos de roques granítiques que és la Roca foradada de Can Nadal
 
De tornada, seguim el mateix camí fins a Can Jep de la Mel, i en la primera cruïlla, continuem cap a la dreta  (no pel camí que havíem vingut). Uns 1,3 km més endavant, en una placeta, agafem el rial ample de l’esquerra que és el GR-92 i ens portarà a l’ermita de Sant Bartomeu i després al cotxe, punt final de la nostra sortida. 

 
Com anar-hi
Itinerari: Circular
Durada: 4 hores 
Desnivell: 526 m
Distancia: 12.5 km  
Època: Tot l’any
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp