Pànxing Berguedà

23, novembre del 2024

Search
Close this search box.

23, novembre del 2024

Notícies – Berguedà

Marie Kapretz: “La innovació, la formació i la digitalització afecten la reacció de les empreses davant la crisi de la COVID-19”

Berguedà
Marie Kapretz durant la videoconferència | ACEB

La Delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, ha ofert una radiografia de com estan vivint la situació les empreses alemanyes i ha detallat alguns elements clau per facilitar l’adaptació de les empreses.

A Alemanya hi ha 3,5 milions d’empreses i un 99% són pimes. Amb aquestes dades ha començat la videoconferència de la Delegada del Govern de la Generalitat a Alemanya, Marie Kapretz, en una sessió organitzada aquest dijous, 16 d’abril, per l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà.  L’objectiu era conèixer com s’estan adaptant les empreses alemanyes a la crisi de la COVID-19.

Segons un estudi de l’impacte del coronavirus en les empreses germàniques, un 65% de les empreses creu que estarà pitjor després de la crisi. Un 28% que seguirà igual i només un 7% creu els seus negocis hauran crescut. “Algunes d’aquestes últimes empreses són del sector sanitari per l’augment de la demanda, però també hi són aquelles que tenen un model de negoci descentralitzat i que entenen la crisi com una oportunitat”. És important ressaltar que “segurament ja havien apostat per la digitalització i ara els hi està donant els seus fruits”, ha puntualitzat.

Pel que fa a termes organitzatius, Kapretz ha comentat que “a Alemanya les empreses són molt menys jeràrquiques que a Catalunya. En concret, es focalitzen més en els coneixements. Això fa que a les persones se les reconeixi pel valor que aporten a l’empresa i no per la jerarquia”, ha esmentat.

Els elements clau a tenir presents

En aquest sentit, la delegada també ha afirmat que les empreses que millor s’estan adaptant són prou flexibles per comprendre que el compliment de les 8 hores de la jornada laboral no és tan important. “Saben veure el treballador com un aportador de solucions mentre que altres empresaris estan molt obsessionats amb l’assistència i unes hores fixades”. És en aquest sentit que “s’ha de fer un canvi mental”, ha subratllat.

A tall de recapitulació, ha destacat que és important seguir amb la innovació constant, l’educació dels treballadors i la de l’equip directiu. Ha destacat com d’important és l’aposta per la formació, tan sí és professional dual com continua. Pel que fa a la digitalització ha destacat que és clau en molts negocis per tirar endavant.

Kapretz, ha acabat la seva intervenció comentant que, al Berguedà no tothom veu amb bons ulls la formació contínua i, en canvi, a Alemanya, es considera un factor essencial per a les empreses. “El director d’una empresa no pot saber de tot, calen persones especialitzades i expertes en el seu àmbit per complementar allò que l’equip directiu no sap”, ha conclòs.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp