Pànxing Bages

23, novembre del 2024

Search
Close this search box.

23, novembre del 2024

Notícies – Bages

Nova campanya de restauració a la Seu de Manresa

Bages
Manresa_la_Seu_2021_02A
Les obres de restauració de la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa se centren enguany en el pany de paret, el finestral i el seu vitrall i un contrafort de segon nivell situats a l'absis de l'església.

Des de l’any 2002, la Diputació de Barcelona, el Bisbat de Vic, l’Ajuntament de Manresa i la Generalitat de Catalunya col·laboren per finançar conjuntament les intervencions que possibiliten la preservació de la Seu, un dels edificis més emblemàtics de la ciutat i del país, en el marc del projecte global de restauració del temple

L’execució de la Fase 1 de la restauració de la nau central de la basílica, que comprèn la intervenció sobre el mòdul entre el contrafort 3 i el contrafort 4, situats al deambulatori dins de l’absis van iniciar-se al llarg de 2021, i ara s’intervindrà sobre el contrafort de segon nivell número 4 i el pany de paret entre els contraforts 3 i 4, així com el finestral amb el seu vitrall corresponent.

Per l’execució d’aquestes obres, el Bisbat de Vic, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa han signat una nova edició del conveni de col·laboració, pel qual cada institució aporta 60.000 euros per a l’execució de les obres. En paral·lel, el Bisbat de Vic compta amb una subvenció de concurrència pública per a la restauració d’immobles de notable valor cultural de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura, per un import de 200.000 euros pel trienni 2020-2022

Conservar un Bé Cultural d’Interès Nacional

La Basílica de la Seu és un Bé Cultural d’Interès Nacional, declarat Monument Històric Artístic el 1931 i un dels temples més emblemàtics de la Catalunya Central. Així, el temple és objecte d’una intervenció integral que n’asseguri la seva conservació. L’actual Pla director de l’obra de restauració de la Seu va redactar-se l’any 2001 i, des d’aleshores, el Bisbat de Vic i les administracions treballen de forma coordinada per executar les obres que es deriven d’aquest Pla.

Enguany es dona també la circumstància que s’ha iniciat la restauració del frontal florentí, una de les peces més rellevants de la col·lecció de béns mobles de la Seu i que és una joia del patrimoni tèxtil medieval a nivell mundial. El passat 9 de setembre, aquest tapís del segle XIV va ser traslladat a les instal·lacions del Centre de Restauració de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per al seu estudi i restauració, que durarà uns set mesos. Aquesta actuació esta finançada dins el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Fundació bancària La Caixa per al desenvolupament del programa Temps de Gòtic.

Totes aquestes intervencions suposen avenços molt importants per la preservació i la posada en valor d’aquest patrimoni tan rellevant de la ciutat i del país.

Font: Diputació de Barcelona

Si t’ha agradat llegir la notícia Nova campanya de restauració a la Seu de Manresa, també et pot interessar llegir la notícia La DO Pla de Bages preveu enguany una collita de dos milions de quilos de raïm.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp