Pànxing Digital

3, desembre del 2024

Search
Close this search box.

3, desembre del 2024

Consells –

Quan he d’anar a la consulta del dietista – nutricionista?

NUTRICIONISTA
La figura professional del dietista-nutricionista en aquests darrers anys ha trobat un lloc en centres sanitaris, escoles i gimnasos. I malgrat que comencem a intuir en quins aspectes ens pot ajudar, molts encara la tenim al cap quan necessitem únicament perdre pes. Però, com ens poden ajudar?

El que cal tenir clar és que són experts en el camp de l’alimentació i la nutrició que aconsellen a les persones sobre què menjar per portar un estil de vida saludable o aconseguir un objectiu específic relacionat amb la salut, i això dista molt de centrar-nos únicament en el pes.

Els pilars bàsics que treballen són:

1. L’alimentació. Saben gestionar-la començant pel cistell de la compra, etiquetatge, aplicacions saludables, receptes fàcils que s’adaptin a tota la família o a la carmanyola o a les nostres necessitats de salut, i fins i tot, a les nostres particulars preferències alimentàries.

2. Patologia. Una alimentació sana i equilibrada contribueix al bon estat de salut i a la prevenció i recuperació de moltes malalties. Millorant hàbits alimentaris i patrons de salut alterats poden ajudar a les patologies digestives (gasos, males digestions, intoleràncies, al·lèrgies, patologia diverticular), i clíniques com l’obesitat, hipertensió, diabetis, colesterol, insuficiència renal o trastorns de la conducta.

3. L’educació nutricional. Ens ajuden a aprendre de forma personalitzada i divertida, amb recursos actuals i fàcils, hàbits de salut per millorar la nostra alimentació en qualsevol moment de la nostra vida: infantesa, adolescència, embaràs, lactància, menopausa i vellesa. Ens preparen una correcta estratègia dietètica per aconseguir la composició corporal adequada per a cada activitat esportiva individual (marató, futbol, tenis…) per tal de prevenir lesions i contribuir a un millor rendiment.

Malgrat que molts de nosaltres no ho tinguem clar, l’educació és clau per adquirir un hàbit i resoldre un problema com per exemple el sobrepès per sempre més.

4. La motivació. Treballar per adquirir hàbits i conductes al llarg del temps que ens mantinguin els resultats implica sortir de la zona de confort i arriscar per aprendre, i això no és fàcil. Per això, mitjançant el coaching nutricional podem descobrir com gestionar l’estrès emocional i l’ansietat que ens frenen en tantes batalles i continuar DISFRUTANT MENJANT!!!

No et frustris o et culpis si penses que no ho fas bé, consulta a un dietista-nutricionista que et tornarà la il·lusió per menjar el que necessites i segurament d’una forma millor del que t’imaginaves.

Laura Martí i Masferrer 

Servei de Nutrició i Dietètica

Núm col.legiada nutricionista CATOOO236

Núm col.legiada infermera 36632

Si t’ha agradat llegir Quan he d’anar a la consulta del dietista – nutricionista?, també et pot interessar llegir Artteràpia, una forma creativa de tractar els malestars.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp