Pànxing Berguedà

27, octubre del 2024

Search
Close this search box.

27, octubre del 2024

Agendes – Berguedà
Desde
Divendres
12
juliol
Fins
Dissabte
13
juliol

Maçaners celebra la 39a edició de la Trobada d’acordionistes

Berguedà
El poble de Maçaners, al peu del Pedraforca, s’omple de música i de festa un any més per celebrar la seva trobada d’acordionistes els dies 12 i 13 de juliol, convidant a tots els visitants gaudir de la bellesa de l’entorn, de la música tradicional i del so de l’acordió.

Dies 12 i 13 de juliol

Ja arriba l’esperada cita amb la música tradicional i amb l’acordió com a vehicle privilegiat d’expressió en la Trobada d’Acordionistes de Maçaners. L’Associació d’amics de l’acordió de Maçaners i el veïnat del poble conviden els amants de l’acordió i la música d’arrel a la 39ª de la Trobada d’acordionistes. Aquesta trobada és considerada en el món de l’acordió la trobada que recull més acordionistes històrics, aquells que en la seva joventut havien tocat l’acordió per amenitzar balls i festes dels pobles de muntanya, és per això que l’acordió diatònic és present en gairebé totes les actuacions de la trobada. En les darreres edicions aquesta trobada està esdevenint una trobada de referència, ja que any, cada any, passen pel seu cartell intèrprets destacats del món de l’acordió.

La trobada s’inicia el divendres 12 de juliol amb el Vespre de música i ball folk. És una activitat d’escenari obert en la que els músics assistents a la trobada i visitants afeccionats a l’acordió i a la música tradicional, poden oferir el seu repertori de ball als assistents. A més dels músics de la vall, formats en el taller de Maçaners, podrem escoltar tots aquells músics d’arreu que ens vulguin oferir una peça per ballar.

El dissabte 13 de juliol s’inicia l’activitat amb una fira d’artesans(formatges, embotits, ceràmica,…), instruments musicals, llibres, oberta tot el dia a la plaça de l’església. En aquesta mateixa plaça, a les 11 del matí hi ha el taller obert d’acordió. Aquest taller està pensat per oferir un primer contacte a persones que no han tocat mai l’acordió i també per a persones que ja dominen l’instrument. Com cada any el taller té un músic convidat que ensenya a tots els participants una peça del seu repertori i alguns consells i recursos que utilitza. Aquest any comptarem amb la participació de la Pere romaní.

A les 12 del migdia s’inicia la Música a les eres. Aquesta activitat que, a parer dels participants és de les més reeixides de la Trobada, consisteix en un recorregut per les eres de les cases del poble. En cada era hi haurà una actuació musical de 20 minuts. 

Aquest recorregut pel poble permet conèixer les cases i les seves eres i ens connecten amb la vida de cada casa i la vida del poble. És una bona ocasió per conèixer la gent del poble tot prenent un refresc, un tast de coca o un petit aperitiu ofert per la casa que ens acull. Per animar el seguici que recorrerà les diferents eres, comptem amb els Bastoners de Copons que són un element clau per fer més lluïda aquesta activitat. 

A les 5 de la tarda hi haurà el Concert de música tradicional interpretat pel Grup Romaní, que presentaran el seu nou disc. A la mateixa hora, al local social s’hi farà un Taller de percussió corporal dirigit per David Surià.

A la mateixa plaça, a les 7 de la tarda, hi trobarem una exhibició de Ball de Bastons realitzada pels Bastoners de Copons i els Bastoners de Saldes, tot seguit, el Ball folk que aquest any comptarà amb la música de la Diatònica.

A les 10 de la nit, a la plaça de l’escola començarà la Trobada d’acordionistes, acte central de la nostra trobada, que ens permetrà recuperar el so dels nostres acordions, el so dels balls de carrer, el so de les vetllades a les festes dels pobles de pagès i també el so de joves músics que troben noves harmonies i nous sons amb els instruments de sempre. Com cada any tindrem l’oportunitat d’escoltar músics d’arreu de les nostres contrades.

A les 12 de la nit hi haurà un concert final de la trobada amb Núria Lozano i Carol Duran que amb la seva música animaran tota la plaça amb peces d’aquí i d’allà per a ser ballades.

En totes les activitats de la Trobada, els participants podran comprar números per a la rifa d’un magnífic ACORDIÓ DIATÒNIC cedit per SANS LUTHIER de Sant Jaume de Llierca i una TOIA, cedida pels firaires.

Totes les activitats de la trobada són gratuïtes. Adquirir números de la rifa és una forma de donar suport al finançament de la trobada.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp