https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

27, octubre del 2024

Search
Close this search box.

27, octubre del 2024

Entrevistes – Maresme

Javier Sandoval, alcalde de Sant Vicenç de Montalt

Maresme
Aquest mes hem tingut l’oportunitat de parlar amb Javier Sandoval, alcalde de Sant Vicenç de Montalt. En aquesta entrevista ens ha revelat tots els detalls i novetats de la primera edició del SanviFest, un esdeveniment que combinarà música, gastronomia, moda, art i creació, amb un fort compromís amb la sostenibilitat i la cultura local de la vila.

Quina va ser la motivació principal de l’Ajuntament per crear el SantviFest i com es va decidir la seva estructura?

La motivació principal que vaig tenir per impulsar el SantviFest va ser  la  de promoure un festival de música d’estiu que esdevingués un referent a la comarca per la seva originalitat, ja que tant el format com l’espai escollit són únics a la zona. Amb l’empresa The Project es van estudiar els espais del terme i de seguida es va tenir clara la ubicació, el Parc dels Germans Gabrielistes, llavors tot va venir rodat perquè l’estructura i el format s’hi van adaptar.

També hem impulsat una nit orientada a un públic més de mitjana edat, el qual ens ha semblat que quedava més orfe de propostes. Sempre hi havia activitats per joves i per gent gran però no per la franja de mitjana edat. Aquesta proposta es basa en grups tributs de Queen i Abba, que creiem que a part de les persones de mitjana edat poden agradar a totes les edats.

L’altre és que hem potenciat el castell de focs, que sense cap dubte és un dels plats forts de la nostra Festa Major i que és el que arriba a més gent perquè agrada a totes les edats.

 Quines mesures es prendran per assegurar que el festival tingui un impacte positiu en la comunitat local, tant culturalment com econòmicament? Hi ha alguna col·laboració amb entitats locals i empreses prevista per fomen-tar la participació comunitària i el suport al festival?

Aquest no és només un festival de música, es tracta d’un esdeveniment anomenat “experiencial”, un lloc on passaran moltes coses i on es podrà anar a gaudir. A més d’un concert principal, hi haurà música en directe de grups emergents, preferentment de la zona, per incrementar la seva visibilitat i, també, la inclusió d’activitats que fomentin la participació activa dels residents. Econòmicament, s’ha comptat amb patrocinis d’empreses vinculades amb el municipi i el seu entorn, com també s’hi estan teixint possibles col·laboracions amb comerços i empreses locals per crear sinergies que beneficiïn tant el festival com l’economia del municipi. Això inclou l’ús de proveïdors locals per a serveis i materials necessaris per al festival, així com l’establiment de zones de venda per a productes artesanals i locals durant l’esdeveniment.

 Quins són els criteris utilitzats per seleccionar els artistes i activitats del festival per assegurar una oferta variada i atractiva per a tots els públics?

A l’hora de seleccionar sempre Els criteris de selecció dels artistes i activitats del SantviFest es basen en la qualitat i la diversitat. S’ha buscat oferir una programació que abasti diferents gèneres musicals, actuacions i activitats per a totes les edats i gustos. L’oferta musical està adreçada a diferents perfils i grups d’edat, hi haurà variada oferta gastronòmica i d’entreteniment com també activitats per a les famílies amb canalla, perquè tothom pugui trobar-hi la diversió.

 Com és que es va triar el Parc dels Germans Gabrielistes com a ubicació per al SantviFest? Quins són els avantatges d’aquest espai? 

El Parc dels Germans Gabrielistes es va triar com a ubicació per al SantviFest per moltes raons, és un lloc únic en un entorn privilegiat, prop del mar i envoltat de natura que esdevé ideal per fer-hi activitats a l’aire lliure, amb facilitat per a l’estacionament, amb bons accessos i que permet oferir un format adequat a la nostra realitat. A més, és un espai molt polivalent que permet que hi passin coses molt diferents de forma simultània.

 Finalment, hi ha plans per continuar i expandir el SantviFest en els pròxims anys, i si és així, quins són els objectius a llarg termini per aquest esdeveniment? 

De moment, el que es vol és que la primera edició del festival d’estiu SantviFest tingui una bona acollida i pugui ser un festival de referència a la comar-ca. M’agradaria que la seva repercussió pugui anar augmentant any rere any i es consolidi per la seva qualitat i originalitat.

    Redacció.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp