Pànxing Cerdanya

19, setembre del 2024

Search
Close this search box.

19, setembre del 2024

Esports – Cerdanya

Gràcies a totes les persones que, un any més, ho heu fet possible: Cerdanya Senderisme de Salut

Cerdanya
image
Cerdanya Senderisme de Salut acomiada l’estiu amb bones xifres de participació. Amb el lema “Cos actiu, saludable i dinàmic, dins un entorn privilegiat”, l’organització ha realitzat més de 20 activitats a l’aire lliure, les quals han permès a aproximadament 400 persones gaudir de la Cerdanya mentre fan salut!

Pocs dies abans de tancar l’edició del mes de setembre, ja podem fer una primera valoració del que ha estat aquesta nova edició del programa Cerdanya Senderisme de Salut. En l’edició d’enguany hi ha hagut una reducció de les activitats i dels dies oferts en el mes d’agost, perquè s’han reservat activitats per les entitats socials de Puigcerdà, com la Fundació Adis, Fundació Tallers de la Cerdanya, o el programa Gent Gran. Tot i això, la participació ha estat boníssima, consolidant activitats i amb una molt bona acceptació per les noves propostes. De les 27 activitats programades pel mes d’agost, s’han dut a terme 22, i les que s’han hagut d’anul·lar han estat en la franja d’activitats complementàries, com algun curs de Modern Nordic Walking i algunes sessions de Sanergies – Banys de Bosc.

Les sortides de senderisme, aptes per a marxa nòrdica, han tingut una participació del 75% de les places ofertes, amb dues d’elles al 100% i amb llista d’espera. Les dues sortides nocturnes de marxa nòrdica en nit de lluna plena han tingut una participació del 100%, i les mixtes amb telecabina, o telecadires i a peu, com Tosa panoràmica: el circuit de les mines i Bac de Llívia, han cobert les expectatives. Pel que fa als cursos de marxa nòrdica, s’han pogut dur a terme dos dels quatre programats, amb una participació del 50% i del 110%. Les sessions de Sanergies – Banys de Bosc han estat les que han patit una davallada, després del seu èxit postpandèmic.

Les sortides a Músser – Aransa – Lles pel camí vell, Éller – Meranges – Éller, i Ger – Montmalús – Ger ens han permès conèixer la solana de la Baixa Cerdanya, mentre que les del Rec de Bajanda i el Congost de l’Angust, i Égat – refugi de Llobins – pic dels Moros – Égat, han explorat els diversos contraforts panoràmics de l’Alta Cerdanya. Les nocturnes de marxa nòrdica en lluna plena a Guils Fontanera i al Pla d’Alp han permès gaudir de la nit a 2.160 m d’altitud propera als cims, i a 1.158 m pel fons de la vall ceretana. I anant amunt, el sostre d’enguany l’hem fet al cim del Puigllançada, a 2.409 m d’altitud, i anant avall, hem baixat de La Molina a Alp, tot seguint la Ribera d’Alp.

Molt agraïts a tots els participants que ens heu fet assolir vora 400 inscripcions, i als ajuntaments que hi doneu suport: Puigcerdà, Alp i Llívia, on el senderisme com a actiu de salut a la nostra comarca es complementa amb un altre aspecte no menys important: el senderisme social, de totes les procedències i edats, coneixent-se i compartint espai i coneixement de la Cerdanya. I com no, al nostre benvolgut Pànxing Cerdanya, amb la seva sensibilitat per donar a conèixer i fer difusió de les diverses propostes per donar a conèixer la nostra benvolguda comarca.

Jordi Pau Caballero i Oller
Tècnic Esportiu en Muntanya Mitjana
Modern Nordic Walking Coach
Promotor de la Salut a través de l’Activitat Física

Més informació:

Tel. 637 729 612
www.cerdanyasenderisme
desalut.cat

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.