Pànxing Cerdanya

19, setembre del 2024

Search
Close this search box.

19, setembre del 2024

Esports – Cerdanya

Salomon Ultra Pirineu 2024: Més enllà del repte, una experiència inoblidable

Cerdanya
Ultra
Aquest octubre, la Salomon Ultra Pirineu torna a Bagà, convertint de nou el Parc Natural del Cadí Moixeró en l’entorn ideal pels amants del trail running. Amb una oferta de curses per a tots els nivells, l’edició d’aquest any no només desafiarà els corredors a superar els seus límits, sinó que també els submergirà en la bellesa d’un entorn natural incomparable.

Del 4 al 6 d’octubre de 2024, Bagà es convertirà en la capital del trail running amb la celebració de la Salomon Ultra Pirineu. Aquest esdeveniment, que ha esdevingut una cita ineludible en el calendari esportiu internacional, no només posa a prova la resistència física dels participants, sinó que també els convida a una experiència única en plena natura.

Proves destacades

L’Ultra Pirineu 100K és, sens dubte, la prova més esperada. Amb un recorregut de 100 quilòmetres i un desnivell positiu de 6.600 metres, aquesta prova està dissenyada per posar a prova la resistència i la preparació dels corredors més experimentats. A més del repte físic, el recorregut permet als participants gaudir de l’entorn natural del Parc Natural del Cadí Moixeró, oferint una experiència completa en contacte amb la natura.

Però la Salomon Ultra Pirineu no és només per als experts. La Marató Pirineu 42K, la Mitja Pirineu 21K, i la Nit Pirineu VK ofereixen alternatives igualment emocionants per a corredors amb diferents nivells de preparació, permetent a tothom experimentar la màgia d’aquest entorn únic. Des dels veterans fins als més joves, amb la Junior 12K i la Pirineus XS, tots tindran el seu moment de glòria en aquestes curses pensades per incloure tothom.

Compromís amb el medi ambient

Aquest esdeveniment no seria possible sense el ferm compromís amb el medi ambient. Des dels seus inicis, la Salomon Ultra Pirineu ha treballat de manera meticulosa per assegurar que l’impacte en el Parc Natural del Cadí-Moixeró sigui pràcticament nul. Amb mesures com la limitació del nombre de participants, la neteja rigorosa dels camins i l’ús exclusiu de rutes ja existents, l’organització continua demostrant que és possible gaudir de l’esport sense danyar la natura.

A més, l’edició d’aquest any manté el seu compromís amb la sostenibilitat, amb iniciatives per reduir, reutilitzar i reciclar tot el material emprat durant l’esdeveniment. Aquesta cura i respecte per l’entorn són una part integral de l’experiència que la Salomon Ultra Pirineu vol oferir a tots els participants.

Un èxit rotund

Mirant enrere, l’edició de 2023 va ser un èxit rotund amb més de 2.900 inscrits i un 80% dels participants completant les proves. Aquestes xifres demostren l’alt nivell competitiu i la bona organització d’un esdeveniment que no deixa de créixer en prestigi any rere any. Aquest octubre la tendència sembla ser la mateixa. La Salomon Ultra Pirineu 2024 tornarà a posar Bagà i el Parc Natural del Cadí Moixeró en el mapa mundial del trail running, oferint als participants molt més que una cursa.

Redacció

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.