Pànxing Digital

18, octubre del 2024

Search
Close this search box.

18, octubre del 2024

Consells –

La importància de la vacunació anual en les mascotes

La vacunació anual dels nostres animals de companyia no només serveix per protegir-los de malalties infeccioses potencialment mortals, sinó que també és una oportunitat clau per fer una revisió completa del seu estat de salut.

La vacunació anual en els nostres amics peluts és una pràctica fonamental per garantir la seva salut i benestar al llarg de tota la seva vida. Més enllà de ser una mesura preventiva contra malalties infeccioses, la vacunació exerceix un paper crucial en la detecció precoç de possibles problemes de salut que podrien passar desapercebuts.

Cada any, quan anem al veterinari per a la seva vacunació, es realitza una revisió completa del seu estat de salut i dels seus hàbits. Durant aquesta visita, el veterinari examina a fons l’animal, des del seu pes i condició corporal fins a la pell, el pelatge, els ulls, les orelles i les dents. Aquesta revisió permet identificar signes subtils de malalties que, si es detecten a temps, poden ser tractades de manera efectiva abans que es converteixin en problemes greus.

A més, la vacunació protegeix contra malalties potencialment mortals, com la ràbia, el brom (conegut popularment com a “moquillo”) i el parvovirus en els gossos, o la leucèmia felina en els gats. Aquestes malalties no només poden tenir conseqüències devastadores per a la salut de l’animal, sinó que algunes també representen un risc per a la salut pública, ja que poden transmetre’s als humans o a altres animals.

És important subratllar que l’esquema de vacunació ha de ser personalitzat, és a dir, adaptat a les necessitats específiques de cada animal. Factors com l’edat, l’estil de vida, la regió geogràfica i l’entorn en què viu l’animal són determinants perquè el veterinari decideixi quines vacunes són necessàries. D’aquesta manera, s’assegura una protecció adequada i efectiva contra les malalties que representen un risc real per a cada animal en particular.

En resum, la vacunació anual no només és una eina clau per prevenir malalties en els nostres animals de companyia, sinó que també ofereix una valuosa oportunitat per realitzar un control complet de la seva salut. Aquest enfocament preventiu i proactiu és essencial per detectar i tractar a temps qualsevol problema de salut, garantint així que visquin una vida llarga, saludable i feliç.

Serveis Veterinaris de la Cerdanya

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp