Pànxing Cerdanya

18, octubre del 2024

Search
Close this search box.

18, octubre del 2024

Notícies – Cerdanya

Consell comarcal de Cerdanya informa

Cerdanya

Diada de Cerdanya

El 15 de setembre es va celebrar la 41ª Diada de Cerdanya a Meranges, amb gran èxit de participació a la xerrada de Meteorologia en què es va posar de relleu com el canvi climàtic està afectant al territori i la importància dels models de predicció i de les estacions meteorològiques per conèixer el temps. El president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Isidre Chia, va subratllar la importància de l’ocasió per identificar sinergies per treballar en el futur comú entre la Baixa i Alta Cerdanya.

Crèdits Fotos:

  • Xerrada de meteorologia
  • Isidre Chia a Diada de Cerdanya

TURISME

Les Claus de les esglésies
Properes visites:

  • 13 d’octubre: Visita a Portalada a les 11 h
  • 27 d’octubre: Visita Solana a les 11 h
    Inscripcions a
    www.cerdanya.org

SERVEIS SOCIALS

Fira Gran Cerdanya
Els dies de l’1 al 6 d’octubre, l’àrea de Benestar i Acció Social del Consell Comarcal de la Cerdanya, els vol dedicar a la gent de més de 65 anys de la comarca. Per això, ha organitzat per primera vegada la Fira Gran Cerdanya. En aquesta s’ofereix una varietat d’activitats i serveis pensats i dedicats per a la gent de més de 65 anys de la comarca, des de visites a museus, activitats intergeneracionals i lúdico-esportives, excursions, teatre, fira de productes i serveis… T’animem a participar-hi! Consulta la pàgina web o les xarxes socials del Consell per a més informació.


PROMOCIÓ ECONÒMICA

Jornades d’Ocupació i Emprenedoria:
No et perdis les Jornades d’Ocupació i Emprenedoria a la Cerdanya del pròxim 7 d’octubre. Estarem de 10 h a 13 h al Poliesportiu de Puigcerdà amb el cara a cara d’empreses i candidats i el taller d’emprenedoria. Recorda a inscriure’t si vols participar en qualsevol de les dues activitats, a través de l’Instagram o la web del Consell.

Jornada “Coneix la teva solució digital”
Des de les àrees de Promoció Econòmica dels Consells Comarcals de l’Alt Urgell i la Cerdanya s’ha organitzat aquesta jornada adreçada a les empreses de les dues comarques dedicades al sector de la restauració i l’hostaleria.
Dia: 15 d’octubre de 2024
Horari: 9:30h a 12:30h
Lloc: Bellver de Cerdanya
T’animem a participar-hi. Important realitzar inscripció prèviament a:
https://ja.cat/digitalitzacioserveis


JOVENTUT

El Bus de la Festa
Si tens entre 16 i 35 anys, vine a la Festa Major de Prats i Sansor el dissabte 5 d’octubre amb el bus de la festa i deixa el cotxe a casa!
Trobaràs el formulari d’inscripció a
@cerdanyajove

Xerrada “Coneix els teus drets i deures laborals”
Ets jove i estàs amb la teva primera feina o buscant-la? Segur que et serà molt útil aquesta xerrada! El pròxim 18/10, de 11 h a 13 h, et parlarem sobre els drets i deures laborals que tens. La xerrada es farà de forma virtual i t’hi podràs connectar des del mòbil mateix. Estigues atent a @cerdanyajove per a estar informat.

Reobertura Locals Joves
Apuntat a l’agenda els dies i les activitats previstes pels últims mesos de l’any als locals joves de Alp, Bellver, Ger, Lles, Llívia i Montellà i Martinet. I en la majoria de locals hi ha disponible futbolí o tennis taula. Trobaràs tota la informació a @cerdanyajove. Vine, participa a les activitats proposades i proposen de noves també.


CULTURA

La discreció del romànic cerdà
Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren des del 1999 en acció conjunta amb la Unió Europea en la que participen 50 estats europeus signataris de la Convenció Cultural Europea. Es tracta d’unes jornades de sensibilització sobre el patrimoni cultural. El Consell Comarcal organitza enguany una visita guiada per tres esglésies romàniques força desconegudes de la Batllia cerdana: Sant Andreu de Baltarga, Santa Cecília de Beders i Sant Marcel de Bor; totes tres del municipi de Bellver de Cerdanya. Són exemple d’un romànic auster del segle XI en les quals el pas del temps els hi ha imprès la seva pròpia personalitat.
Dia: Diumenge 13 d’octubre
Activitat: Guiada i gratuïta
Desplaçament: En bus del Consell Comarcal de la Cerdanya
Lloc de Trobada: Aparcament del poliesportiu de Bellver de Cerdanya
Hora: 10:30 h
Temps estimat de l’activitat: 3 h

Places limitades – Inscripció obligatòria a: https://cerdanya.org/esdeveniment/jornades-europees-del-patrimoni-la-discrecio-del-romanic-cerda/

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp