Pànxing Digital

18, octubre del 2024

Search
Close this search box.

18, octubre del 2024

Consells –

Com afecta als gats l’arribada de la tardor?

AMIC

A la tardor, els dies s’escurcen, les temperatures baixen i l’entorn canvia, cosa que també afecta els nostres companys felins. Encara que els gats són criatures adaptables, és important entendre els canvis que poden experimentar durant aquesta estació per oferir-los la cura adequada.

Un dels canvis més evidents als gats durant la tardor és la muda de pèl. Amb el descens de les temperatures, el seu pelatge es prepara per a l’hivern, i això es tradueix en una pèrdua considerable de pèl. Encara que és un procés natural, pot resultar aclaparador veure tant de pelatge a casa. Per minimitzar aquest impacte, es recomana raspallar el teu gat amb més freqüència del que és habitual, idealment dues vegades per setmana. Això no només ajuda a controlar la quantitat de cabells que es desprèn, sinó que també manté el pelatge del teu gat saludable i brillant.

A més de l’aspecte físic, la tardor pot influir a l’estat d’ànim dels gats. La reducció de la llum solar afecta el seu comportament, fent-los més apàtics o menys actius. Per ajudar-los a adaptar-se a aquest canvi, és fonamental mantenir una rutina consistent, especialment pel que fa a l’alimentació i l’exercici. 

El fred també és un factor que cal tenir en compte durant la tardor. Encara que els gats acostumen a preferir estar a interiors, aquells que passen temps a l’aire lliure o dormen fora necessiten un espai ben condicionat per mantenir-se càlids. 

La tardor és una bona oportunitat per enfortir el vincle amb el gat. Dedicar més temps al joc i a l’afecte no només millora el seu estat d’ànim, sinó que també els ajuda a portar millor aquesta estació. 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp