Pànxing Cerdanya

18, octubre del 2024

Search
Close this search box.

18, octubre del 2024

Notícies – Cerdanya

La 15a edició de l’Ultra Pirineu torna a triomfar a Bagà

Cerdanya
Salomon Ultra Pirineu 2024. Autor: Grava CS
Salomon Ultra Pirineu 2024. Autor: Grava CS
La Salomon Ultra Pirineu 2024 ha tornat a reunir els millors atletes de trail running del món en una edició marcada per la intensitat i la competició de primer nivell. Amb recorreguts de fins a 100 quilòmetres a través del Parc Natural del Cadí-Moixeró, Bagà s'ha convertit un cop més en l'epicentre del trail mundial, atraient participants i espectadors de diverses parts del món.

El passat cap de setmana, els senders i cims del Parc Natural del Cadí-Moixeró van ser l’escenari de la Salomon Ultra Pirineu 2024, una de les curses més icòniques de trail running a escala mundial. La localitat de Bagà va tornar a ser l’epicentre d’aquest esport amb la celebració de la 15a edició de la prova, que va reunir alguns dels millors corredors del món per desafiar els 100 quilòmetres de recorregut i més de 6.600 metres de desnivell positiu.

A la categoria masculina, el rus Dmitry Mityaev es va proclamar campió després de travessar la línia de meta a la Plaça Catalunya de Bagà amb un temps de 10 hores, 27 minuts i 38 segons, quedant a tan sols dos minuts del rècord establert per Kilian Jornet el 2021. Mityaev, que va superar algunes molèsties durant la primera part de la cursa, va saber mantenir el ritme per emportar-se la victòria en una de les edicions més ajustades dels darrers anys. El podi el van completar Abel Carretero amb 10:35:23, i Raul Butaci, que va arribar en tercera posició amb un temps de 10:44:00.

En la categoria femenina, la francesa Julie Roux va debutar a la Salomon Ultra Pirineu amb un triomf espectacular, detenint el cronòmetre a 12 hores, 30 minuts i 35 segons. Roux va protagonitzar una gran remuntada durant la segona meitat de la cursa, avançant l’espanyola Gemma Arenas i la russa Ekaterina Mityaeva en els darrers quilòmetres. Arenas, que havia liderat bona part de la cursa, va acabar en tercera posició amb 12:41:11, just darrere de Mityaeva, que va finalitzar segona amb un temps de 12:38:20.

La Salomon Marató Pirineu: Un duel intens

A més de l’Ultra, la jornada també va incloure la Salomon Marató Pirineu 42K, una prova de 42 quilòmetres amb 2.800 metres de desnivell que va veure com el kenyià Robert Pkemoi aconseguia la victòria masculina amb un temps de 3 hores, 30 minuts i 49 segons. A la categoria femenina, la valenciana Júlia Font va revalidar el seu títol amb una marca de 4 hores i 5 minuts, superant la seva compatriota Rosa Lara per poc més d’un minut.

Si t’ha agradat llegir; La 15a edició de l’Ultra Pirineu torna a triomfar a Bagà, també t’agradarà llegir: El 17è Trofeu Internacional de Cúrling omple Puigcerdà d’esport i competició internacional

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp