Pànxing Berguedà

18, octubre del 2024

Search
Close this search box.

18, octubre del 2024

Gastronomia – Berguedà

La ruta de sopars maridats

Berguedà

Torna amb força pels bolets i es repetirà per la cuina de la caça i la tòfona

L’alta demanda dels restaurants per participar en la proposta obliga a Hostaleria i Turisme a deixar establiments en llista d’espera per a la propera campanya.

La ruta de sopars maridats s’ha consolidat com una iniciativa d’èxit de l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà. Aquesta tardor torna una nova edició de la ruta, que recorrerà sis restaurants de la comarca del 10 d’octubre al 21 de novembre.

Com en les darreres edicions, els establiments oferiran una degustació de menús amb el bolet com a protagonista, maridats amb vins de la DO Pla de Bages, patrocinador d’aquests àpats. Els participants no només gaudiran d’un menú degustació a un preu promocional de 45 euros, sinó que també podran enriquir-se a partir de les explicacions i maridatges de diferents cellers del Bages.

La presidenta d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Sílvia Culell, s’ha mostrat molt satisfeta de la bona acollida que ha tingut la proposta en les darreres edicions i també en la preparació de la ruta de sopars maridats d’aquesta tardor. “No només els comensals ens demanen que repetim i ampliem aquesta ruta, sinó que ens hem trobat amb més restauradors que hi volen participar”, ha explicat. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de no allargar en excés el calendari de sopars, s’ha tancat la ruta amb set sopars aquesta tardor i ja s’han deixat els restaurants restants per a la campanya de la cuina de la caça i la tòfona, altres productes que defineixen el territori. L’entitat ha anunciat que hi haurà una nova ruta durant els mesos de febrer i març. Segons Culell, la tria dels establiments s’ha fet per reflectir que l’associació “vol fer comarca”, escollint restaurants tant de l’alt com del baix Berguedà, i oferint oportunitats a establiments que s’estrenen en aquesta iniciativa.

La ruta d’aquesta tardor començarà el dijous 10 d’octubre i s’allargarà fins el dijous 21 de novembre. Les cites seran en dijous, excepte la del 30 d’octubre, que s’ha traslladat a dimecres per no coincidir amb la castanyada. A més, s’ha deixat un dijous lliure, el 14 de novembre, per oferir un descans als comensals que participen a diversos àpats.

La DO Pla de Bages, patrocinador oficial de la campanya, sortejarà diverses experiències enoturístiques entre els participants que segellin més caselles del passaport.


Calendari de la ruta de sopars maridats

  • Dijous 10 d’octubre
    HOSTAL PEDRAFORCA amb ABADAL
  • Dijous 17 d’octubre
    CAL MAJORAL amb COLLBAIX
  • Dijous 24 d’octubre
    LA CABANA amb OLLER DEL MAS
  • Dimecres 30 d’octubre
    EL FORN DE GÓSOL amb SOLERGIBERT
  • Dijous 7 de novembre
    ELS ROURES amb MÉS QUE PARAULES
  • Dijous 21 de novembre
    CAL MARÇAL amb CELLER COOPERATIU ARTIUM

Les reserves per participar als sopars ja estan obertes, trucant als establiments participants. Els àpats començaran a les 20.30 hores.


Dades de contacte:
Email: berguedaturisme@berguedaturisme.com
Telèfon: 93 822 14 04
Adreça: Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Pl. Tarascón, núm. 8, bxs Berga 08600
Web: www.berguedaturisme.com

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp