Pànxing Digital

21, novembre del 2024

Search
Close this search box.

21, novembre del 2024

Consells –

Lactància materna a l’estiu “Es que no para de demanar! Serà que ja no tinc llet?”

lactància
La instauració de la lactància materna quan arriba el teu nadó no acostuma a ser ni automàtica, ni fàcil ni agradable com ens ensenyen en els anuncis.

Jo explico sempre a les meves clientes que la imatge d’aquella dona estilitzada, amb els cabells sortits de la perruqueria gronxant-se al balancí de l’IKEA mentre li dona el pit al seu nadó sense cap rastre d’ulleres ni fatiga a la cara és… MENTIDA! Per molt bon embaràs, part i lactància que tinguis, despertar-se cada 3 hores com màxim passa factura; i això no vol dir que no siguis la dona més feliç del món malgrat tot.

Des del moment de l’embaràs es produeixen tot un seguit de canvis en el teu cos dirigits a afavorir que la lactància materna sigui possible i aquest procés s’anira desenvolupant durant tot el període lactant amb períodes de canvis que estaran condicionats pels mateixos processos fisiològics com pot ser el part, posar-se o no la criatura al pit al naixement, desenvolupament de la lactància segons l’edat… I per condicionaments ambientals o socials com poden ser els horaris controlats de les preses, interferències amb tetines o altres aliments, presència continuada o no de la mare, així com les condicions climatològiques.

T’has fixat que amb la “calorassa” d’aquest estiu el nadó demana teta més sovint? Moltes mares heu estat amoïnades aquests mesos per l’alta demanda dels vostres bebès. “Es que no parar de demanar! Es deu quedar amb gana? Potser es que ja no tinc llet? Abans aguantava 2,30 – 3 hores, però ara hi ha dies que em demana cada 10 minuts, fa 3 ‘xumadetes’ i para…”

Fem una reflexió i veurem que tot això és suuupeer nomal.

En aquests dies de tanta calor, quantes vegades anaves a la nevera a veure aigua? Moltes més del que és habitual, oi? La lactància materna dona molta ser, i si li sumes la calor d’aquests dies, es multiplica… Doncs al teu nadó li passa exactament el mateix. Els bebès també pateixen la calor malgrat que sembli que no ho notin i també passen set, per això fan aquestes preses curtes i tan sovint. Durant la presa hi ha un primer estadi on la composició de la llet podríem dir que és més lleugera perquè té menys greixos i aquesta és la que demana a la teva criatura, perquè quan arriba el “bistec” (greixos), com que no té gana, ja no la vol.

Així doncs, si el teu nadó augmenta bé de pes i les revisions pediàtriques són correctes pots estar ben tranquil·la perquè no hi ha cap problema en la producció de llet. Que hi hagi més demanda és bo i saludable i vol dir que el bebè està actiu i respon bé als estímuls externs. Entenc, però, que és més cansat i fins i tot pot produir irritacions als mugrons.

Aquí et deixo uns tips per passar la calor de l’estiu amb tranquil·litat:

  • Beu molta aigua.
  • Menja fruita fresca i amb alt contingut hídric.
  • Evita sortir a les hores de més calor.
  • Si portes el bebè al “cuco” del cotxe vigila que li corri l’airet i no suï.
  • No el tapis en excés.
  • Si uses fulard de porteig utilitza els de teixits més frescos i posicions amb les menys capes possibles sempre que siguin segures.
  • Pit a demanda encara que sigui cada 5 minuts.
  • Hidrata’t bé la pell dels pits i evita la humitat als mugrons fora de les preses.

Font: Begoña García

Si t’ha agradat llegir l’article Làctància materna a l’estiu “Es que no para de demanar! Serà que ja no tinc llet?”, també et pot interessar llegir Que la calor no ens agafi desprevinguts: l’aire condicionat.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp