https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, novembre del 2024

Search
Close this search box.

21, novembre del 2024

Cultura – Maresme

Klaatu Barada Nikto: REVELA’T 2019

Maresme
22e3c2a90b4b514f8bd4c3887ccb9800.jpg

Entre el 7 i el 16 de juny la fotografia analògica irromprà, de nou, a Vilassar de Dalt, amb 30 exposicions, de la mà d’una nova edició del Festival REVELA’T. A les 30 exposicions de Vilassar de Dalt se sumaran una altra vintena a Barcelona amb el Revela’t OFF.

Per a l’edició de 2019 l’organització ha decidit utilitzar com a leit motiv: Klaatu Barada Nikto, l’icònic missatge de la ciència-ficció. Mitjançant aquest missatge, el Revela’T pretén estimular projectes fotogràfics que reflecteixin la complexa relació de l’ésser humà amb el planeta, marcada pels canvis i desequilibris derivats de l’ús i abús de la Terra, així com dels interessos polítics i econòmics, provocant entre altres, el canvi climàtic, els moviments migratoris o les guerres, però que també mostra un costat més amable i esperançador gràcies a la bellesa i riquesa del seu hàbitat i a través d’iniciatives socials o ecologistes.
 
 
Entre les exposicions més destacades del Revela’t 2019 cal citar-ne dues de fotògrafs de l’agència Magnum, Bruce Gilden i David Burnett; una exposició antològica de René Maltete, o una retrospectiva de l’obra del gran fotoperiodista libanés Ramzi Haidar, que ha cobert 30 anys de guerres a l’orient mitjà. També hi haurà molts altres autors internacionals com l’holandès Alex Timmermans, el japonès Nobuyuki Kobayashi o l’australià Bill Moseley, i per descomptat també de catalans i espanyols com la Laia Albert, l’Eduardo Nave, Fernando Maquieira o el Jorge Fuembuena. 
 
L’edició 2019 també compta amb la presència de diferents col•lectiu de llocs com la Patagonia Argentina o Indonèsia que vindran per viure l’experiència d’organitzar un festival com el Revela’t en els seus respectius països. Així com la participació d’Acción Cultural Espanyola amb una gran exposició: 50 fotografías con Historia, que fa un repàs a la fotografia espanyola del segle XX, amb 17 premis nacionals de fotografia i un bon nombre de fotògrafs catalans com Agustí Centelles, Terré, Maspons, Català-Roca, Masats, Colom, i d’altres com Alberto García-Alix, Chema Madoz, Miguel Trillo, Cristina García Rodero, Navia, Isabel Muñoz o Sandra Balsells. Aquesta exposició podrà veure’s al Passeig Colom fins a finals d’agost. 
 
 
Paral•lelament a les exposicions hi ha moltes altres activitats, algunes de formatives que ajuden a conscienciar el públic de la importància de la fotografia analògica. Tallers, que es desenvoluparan principalment a Barcelona, xerrades, debats, visionats, Bookjokeys i moltes altres activitats. 
 
A més entre els dos caps de setmana, i per quart any consecutiu, tindrà lloc la Residència Artística de Creació i Experimentació, on 10 artistes de diferents llocs del món faran un treball conjunt sobre el tema d’aquesta edició: “Klaatu barada Nikto”. Cada un treballarà amb les seves tècniques i això donarà peu al coneixement de diferents conceptes i procediments. Una de les exposicions d’aquesta edició serà sobre el treball dels assistents de la passada edició.
 
Història
El Revela’T és un festival de caràcter únic a Catalunya i Espanya i pioner al món -absolutament singular en l’àmbit internacional- que ha atret l’atenció de fotògrafs de tot el món. Neix al 2013 gairebé fortuïtament al convidar a un dels gurús del Col•lodió Humit, el gran Quinn Jacobson amb qui es varen acabar fent tres tallers i al voltant d’això van sorgir una sèrie d’exposicions i una petita fira comercial. Molts dels que van assistir a aquella primera edició es van engrescar a organitzar-ne una segona, que va anar millor que la primera i d’aquesta manera, superant sempre l’edició anterior, enguany s’arriba a la setena edició. 
 
 
El festival ha vingut incrementant significativament tant l’afluència de públic visitant com la bona acollida de mitjans especialitzats i generalistes. 
 
També ha donat lloc al programa “Forma-T”, dirigit tant a la consolidació i creació de nous públics com la incidència de la fotografia en el sistema educatiu, participant directament amb col•lectius en perill d’exclusió social. De moment es treballa amb ITA (Institut de Trastorns alimentaris i de conducta) i amb FASI (Fundació Acció Social i infància). Els valors implícits en la fotografia analògica com la constància, la implicació, l’honestedat són de gran interès per a aquest tipus de col•lectius.

 
Podeu consultar el programa del Revela-t aquí

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp