Pànxing Cerdanya

21, novembre del 2024

Search
Close this search box.

21, novembre del 2024

Cultura – Cerdanya

La llarga tradició del Pessebre Vivent de Prullans

Cerdanya
0de0e7d2058a27c3c15200ca0bcebb0f.jpg
Quan l’any 1996, la família Puig, de llarga tradició pessebrista, buscava un poble que els hi servís d’escenari per la posta en marxa d’un possible pessebre vivent poc pensaven que al descobrir el petit municipi de Prullans havien trobat “el pessebre”. Un dels típics pobles de la baixa Cerdanya, situat al final d’una gran vall, on van descobrir que “Prullans és un poble pessebre, hem de fer alguna cosa” i van posar fil a l’agulla, d’aquesta manera començava una tradició que arrelaria fins avui amb una llarga història.

La història va arrencar amb la Fira del Pessebre, que enguany compleix 19 anys, al 2004 començava el Pessebre Vivent i al 2007 neixia l’Associació Cultural i Cívica de Prullans, amb el principal objectiu de portar a terme el Pessebre Vivent i organitzar alguna activitat cultural col·laborant amb l’àrea de Cultura del Consistori, durant tot l’any. L’entitat de seguida es va adherir a la “Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya”.
 
Segurament la més gran particularitat del Pessebre de Prullans és que un poble de 220 habitants, dels quals només 60 hi viuen tot l’any, puguin transformar el seu poble en un petit pessebre. Tot l’entorn de l’Església de Sant Esteve, parròquia de Prullans, es vesteix com un autèntic poblet de l’Antigua Palestina i la funció estarà llesta per començar.
 
25a Assemblea de l’ACPVC a Prullans de Cerdanya
I, a punt de complir el seu 20è aniversari durant el 2016, al passat mes d’abril Prullans va ser la seu de l’Assemblea anual de Pessebres Vivents de Catalunya. Una Assemblea especial i molt significativa, ja que era la 25a en la història de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya (ACPVC).
 
En l’Assemblea, en la qual es van exposar totes les activitats i les accions portades a terme durant les festes de Nadal. En el transcurs de la mateixa, els pessebristes van poder explicar els resultats de les seves representacions, explicar les seves experiències i fer les oportunes aportacions amb visió de futur.
 
La sorpresa de l’Assemblea com a celebració del 25è va ser la descoberta del nou logotip, dissenyat especialment per aquesta ocasió mitjançant un trenca-closques amb 42 cartolines que representaven els42 pessebres de l’Associació. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp