Les Angles ha fet diverses accions per millorar l’estació. Com valoreu aquestes iniciatives?
A Les Angles fa temps que treballem per adaptar-nos al canvi climàtic. Tenim la sort de comptar amb un clima fred, sovint 4-5 graus per sota d’altres zones de la Cerdanya, fet que ens val sobrenoms com el “petit Canadà”. Pel que fa a millores, hem renovat el 70% dels canons de neu, que ara són de baix consum i poden produir neu amb temperatures d’entre 0º i -1ºC. A més, l’aigua utilitzada es recupera al Llac de Matemala o al riu Aude. També hem incorporat màquines trepitjaneu amb sondes que ens ajuden a optimitzar els recursos traslladant neu entre zones.
Aquest Nadal heu registrat dades molt positives. A què ho atribuïu?
Aquest Nadal ha estat espectacular, amb dades rècord per a nosaltres i per les altres estacions de les Neus Catalanes. La nevada just abans de les vacances va ser clau, però també hi ha ajudat la feina de comunicació que fem a Catalunya.
Com manteniu i enfortiu la connexió amb el públic català?
El públic català és el nostre principal client estranger, representant un 25% de la nostra clientela. Per reforçar aquesta connexió, treballem amb mitjans de comunicació com el Pànxing, altres mitjans de paper i xarxes socials, cosa que ens ajuda a consolidar la nostra presència a Catalunya. A més, procurem que la majoria del personal que treballa a l’estació parli català o castellà per fer més fàcil la comunicació amb aquest públic.
Quines activitats ofereixen a Les Angles per a aquells que no esquien?
El senderisme és l’activitat estrella. Durant la pandèmia, quan les estacions d’esquí van estar tancades, vam comprovar que molta gent venia per gaudir de l’aire pur i de la muntanya. Per això, hem apostat per complementar l’oferta amb el trineu monorail Lou Bac Mountain, els banys d’Angleo i el Parc Animalier. L’objectiu és que tant esquiadors com no-esquiadors trobin activitats per gaudir tot l’any.
Lou Bac Mountain continua guanyant popularitat. Com valoreu l’acollida d’aquesta activitat?
El trineu monorail Lou Bac Mountain, situat a 2.100 metres d’altura, ha estat un èxit. En un sol dia hem arribat a fer 350 baixades, que és el màxim permès per motius de seguretat. Una altra activitat molt popular és Angleo, el nostre spa. Hi ha dies en què hem arribat a acollir entre 650 i 700 persones. És ideal per a l’après-ski i està situat al cor del poble. També oferim una bolera just a sobre d’Angleo.
Quins són els vostres objectius a llarg termini per mantenir l’interès dels visitants?
A Les Angles volem ser una estació per a les quatre estacions de l’any, és a dir, estar oberts tot l’any, excepte a l’abril i al novembre, que és quan realment tanquem. Pel que fa a l’hivern, la idea és que, quan les famílies vinguin a esquiar, tothom pugui gaudir, independentment de si esquien o no. Sabem que sovint hi ha algú de la família que no esquia i, per aquest motiu, hem creat els banys d’Angleo, el trineu monorail, i hem habilitat un munt de senders per fer caminades, tant amb raquetes com amb senderisme. Ens esforcem per assegurar-nos que tothom, no només els esquiadors, pugui venir a Les Angles a gaudir de la neu i de la muntanya.
El Pànxing celebra 30 anys. Com valoreu el seu paper en la promoció d’estacions com Les Angles?
Per nosaltres és molt important. Jo fa deu anys que estic a Les Angles i, fins i tot abans d’arribar-hi, ja es treballava amb el Pànxing. Tot i que hi hagi detractors del paper, crec fermament en aquest tipus de mitjà. Sabem que les xarxes socials són importants, però el paper ens permet arribar directament al nostre client final, que és precisament el lector del Pànxing. Tothom té la revista a casa; potser no la llegeixes de seguida, però quan busques alguna cosa, saps que al Pànxing ho trobaràs. Si no publiques, no existeixes, i altres publicaran en el teu lloc.