Pànxing Cerdanya

26, desembre del 2024

Search
Close this search box.

26, desembre del 2024

Notícies – Cerdanya

5.000 estels il·luminen l’Hospital de Cerdanya amb força aquest Nadal 

Cerdanya
Associació 8000 Estels
Associació 8000 Estels
‘El Pont dels Desitjos’ il·lumina l’Hospital de Cerdanya aquest Nadal amb solidaritat i esperança. Una iniciativa liderada per l’Associació 8000 Estels i l’Escola Vedruna, que amb la creació de 5.000 estels decoratius, ha transformat l’hospital en un espai més humà, destacant els valors de superació i comunitat en aquestes festes.

El passat dimecres 18 de desembre, l’Hospital de Cerdanya va viure una jornada plena de màgia i emoció amb la presentació de “El Pont dels Desitjos”, una decoració nadalenca que ha omplert els espais hospitalaris de color, simbolitzant la força, l’esperança i la solidaritat. 

Aquest projecte forma part de la iniciativa solidària “Somric amb tu”, liderada per l’Associació 8000 Estels, la Sra. Núria Burgada i l’Escola Vedruna de Puigcerdà, i ha comptat amb el compromís i la creativitat de tot l’alumnat de l’escola, que ha elaborat 5.000 estels per transformar l’hospital en un espai més càlid i humà. 

 Un matí ple d’emocions 

La jornada va començar amb la benvinguda institucional a càrrec de la direcció general, el Dr. Xavier Conill i el Sr. Grégory Guibert, que van agraïr la implicació de totes les parts en aquest projecte solidari. Els alumnes de 5è i 6è de primària han estat els encarregats de presentar la decoració, acompanyats per en Pere Real, director de primària, i en Guillem Aubach, tutor de 6è i adjunt a la direcció. 

També hi va participar la Sra. Mar Quera, segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Puigcerdà, i el Dr. Salvador Sarrà, director mèdic de l’Hospital de Cerdanya, el qual va guiar els alumnes en una visita a les instal·lacions, destacant la importància de fer de l’hospital un espai proper i acollidor. 

Un dels moments més emotius va ser la lectura del conte “Els 8000 estels de l’Ànnia”, a càrrec de la Sra. Joana Cervera, responsable de l’Associació 8000 Estels, i la Sra. Núria Burgada. Aquesta lectura va emocionar als assistents amb els valors de superació i resiliència que inspiren el projecte. 

El punt culminant del matí va arribar amb la presència de l’Ànnia, protagonista del conte i de la història que ha motivat la creació d’aquest projecte, convertint-se en un símbol de força, empatia i esperança. 

Per tancar l’acte, els alumnes van oferir una actuació musical al hall de l’hospital. Els i les alumnes de 6è de primària van versionar la cançó “Sort de Tu” d’Oques Grasses, mentre que els de 5è van interpretar una emotiva versió de “Last Christmas” de Wham! 

Aquest final musical va ser el colofó perfecte a una jornada marcada per la solidaritat, deixant una empremta inesborrable en tots els presents. 

Com diu l’Ànnia: “Ho provarem, ho intentarem i ho aconseguirem! Junts farem el cim!” Aquest Nadal, la força de la comunitat i l’esperit de col·laboració han omplert l’Hospital de Cerdanya d’una llum especial. 


Sobre el conte:

El relat està basat en la història real de l’Ànnia, que, quan tenia sis anys, en plena pandèmia, va ser diagnosticada d’un tumor cerebral i operada d’urgència amb un pronòstic desencoratjador. Ella i la seva família van afrontar una cirurgia invasiva, una quimioteràpia molt agressiva i les seqüeles posteriors amb el mateix esperit que presentaven quan periòdicament es proposaven fer un cim. Junts, cantaven el següent mantra: «Ho provarem, ho intentarem i ho aconseguirem!», conscients que el dia a dia de la lluita contra el càncer pot tenir reptes, satisfaccions i decepcions com la pujada i la baixada a una gran muntanya. 

El títol, Els vuit mil estels de l’Ànnia, fa referència als vuit mil metres de dificultats (i a l’altura de l’Everest i als estels amb els que van omplir l’Hospital de la Vall d’Hebron) que supera la nena amb la colla d’amics. Cada metre és un repte, que, un cop superat, es converteix en un estel ple de llum. 

Per escriure i il·lustrar aquest conte, les autores, Meritxell Margarit i Txell Darné, van acceptar el repte de recollir les emocions i les peticions de l’Ànnia, i també els punts de vista de tot l’equip mèdic, docent i terapèutic que l’havia tractada. A més, compta amb el pròleg de Kílian Jornet, qui ha fet l’assessorament per incloure elements narratius que lliguen la hipotètica aventura muntanyenca amb el procés de la malaltia. 

El conte i el programa, promoguts per l’Associació 8.000 Estels, tenen un vessant solidari i pedagògic, ja que part dels beneficis del llibre es destinaran a programes de recerca sobre el càncer infantil. 

Més informació sobre el projecte i la seva essència es pot trobar al web de l’Associació 8000 Estels: www.8000estels.com 

Informació proporcionada per AECT-Hospital de Cerdanya / GECT-Hôpital de Cerdagne

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp