Pànxing Pirineus

21, novembre del 2024

Search
Close this search box.

21, novembre del 2024

Turisme Actiu – Pirineus

Descobrir la immersió a la Costa Brava

Pirineus
592da2d183940788717d34e250648307.jpg

Muntanyes submergides, parets pràcticament verticals plenes d’espectaculars gorgònies i corals, vaixells enfonsats i una infinitat de peixos i crustacis en el seu hàbitat natural. 

 

 

 

El fons marí de la Costa Brava conté bells paisatges dels quals es pot gaudir a través del submarinisme. El bateig d’immersió, tant per a grans com per a petits, pot ser la porta d’entrada a tot un món per descobrir.

El nom de Costa Brava descriu a la perfecció una zona plena de contrastos, un territori amb una gran bellesa provocada per espectaculars penya-segats, grutes celestials i diversitat de flora i fauna marina. El fons marí de la Costa Brava és una zona privilegiada per a la pràctica submarina gràcies a la seva orografia –les roques, els túnels, els illots sota l’aigua-, la varietat de peixos i crustacis, i també els vaixells enfonsats que conformen un meravellós paisatge al fons del Mar Mediterrani.

Entre Blanes i Portbou es troben més de trenta centres d’immersió i la zona és una de les més importants destinacions de turisme nàutic. L’oferta és molt variada, amb immersions en tot tipus de fons i per a tots els nivells.

Immersions recomanades

La Costa Brava compta amb bonics paisatges marins tant a les Illes Medes com a les aigües del Parc Natural del Cap de Creus, el litoral de Calella de Palafrugell, la costa de Palamós o Begur.

Els Ullastres, tres muntanyes submergides a dues milles del port de Llafranc o  Furió Fitó, una espectacular muntanya submarina entapissada d’acolorides gorgònies a Begur són clars exemples de la bellesa del fons del Mar Mediterrani. Prop de Palamós també trobem les conegudes Illes Formigues i el Boreas, un vaixell de la Segona Guerra Mundial enfonsat per a la pràctica de la immersió el 1989. La Vaca, una reconeguda immersió a les Illes Medes caracteritzada per àmplies i lluminoses obertures i El Marmoler, un vaixell enfonsat de càrrega de marbre situat a l’Escala també són punts d’atracció pels submarinistes. Però sens dubte, un dels punts únics per la seva àmplia extensió, passatges i racons plens d’infinitat d’espècies és el Bau de Cap Trencat, al Cap de Creus.

D’altra banda, alguns dels centres de la Costa Brava ja posen en pràctica l’Eco-briefing abans de començar la immersió. Es tracta de sensibilitzar de la importància de fer submarinisme cuidant el medi ambient amb recomanacions com ara no reposar sobre el fons marí, no recolzar-se per a fer fotografies o vídeos, respectar la distància d’1,5m de les parets o bé vigilar amb l’aleteig contra el fons.  

El bateig d’immersió, la primera experiència

A la major part de la Costa Brava es poden realitzar immersions de tots els nivells. Els que encara no han gaudit del fons marí de la zona poden iniciar-se amb una activitat com l’snorkeling –pràcticament a la superfície del mar- o bé amb el bateig d’immersió –una primera immersió guiada per monitors professionals-.

Aquesta última opció, que la pot duu a terme tothom a partir de 8 anys, sol consistir en una part teòrica seguida d’una primera presa de contacte en una piscina i acabant amb la immersió al mar per gaudir de l’experiència de respirar sota l’aigua i veure l’espectacular flora i fauna submarina que tenim a prop de casa. 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp